Dünya

Nafaka ödememek için kendini ölü gösteren Amerikalı adam, hapis cezasına çarptırıldı

Nafakadan kurtulmayı umarken ödemesi gereken miktar iki katına çıktı

22 Ağustos 2024 13:55

T24 Dış Haberler

Amerikalı bir adam, nafaka ödemekten kurtulmak için devlet veri tabanını hackleyip kendini ölü gösterdi, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'nin Kentucky eyaletinden Jesse Kipf, bilgisayar dolandırıcılığı ve kimlik hırsızlığı suçlarından 81 ay hapis cezasına çarptırıldı. 39 yaşındaki Kipf, geçen yıl Hawaii Ölüm Kayıt Sistemine girdiğini ve kendi ölümü için bir “vaka” yarattığını itiraf etti.

Kipf bunu 100 bin dolardan fazla olan ödenmemiş nafaka yükümlülüğünden kaçınmak için yaptığını belirtti.

Gerçek doktorlar ve çalışanların oturum açma bilgilerini kullanarak gerçekleştirdiği saldırılarla diğer ölüm kayıt sistemlerine ve şirketlere de eriştiği için bu giriş bilgilerini satmayı teklif ettiği ve Sosyal Güvenlik Numaraları gibi özel bilgileri içeren çalıntı veri tabanlarını darknet üzerindeki diğer siber suçlulara sattığı tespit edildi.

Mahkemeye Kipf'in aralarında Cezayir, Rusya ve Ukrayna'dan kişilerin de bulunduğu uluslararası alıcılara satış yaptığı bildirildi.

Kentucky Doğu Bölgesi Birleşik Devletler Savcısı Carlton S. Shier IVBu plan, kısmen nafaka yükümlülüklerinden kaçınmak gibi affedilemez bir amaca dayanan alaycı ve yıkıcı bir çabaydı. Kipf'in şu an ödemesi gereken miktar ise 196 bin dolar." dedi