Ekonomi

Nedim Türkmen açıkladı: Vergi rekortmenleri neden isimlerini gizliyor?

30 Ağustos 2024 10:45

Sözcü yazarı Nedim Türkmen, gelir vergisi rekortmenlerinden ilk 100 kişiden sadece 27'sinin adını açıklamasına ilişkin, "Gizlenmeyi tercih edenlerin korkuları neler? Mafya korkusu, akrabaların borç para isteme talepleri ile karşılaşmamak, nazara gelmemek, çalışanların ücretlerinin yükseltilmesi talepleriyle karşılaşmamak, gelir ve servet dağılımının oldukça bozulduğu bu dönemde tepki çekmemek" dedi. 

Türkmen, AKP iktidarından önceki vergi rekortmenleri listelerinde en fazla 14 kişi ismini gizli tutmayı tercih ederken, bu sayının AKP iktidarı döneminde ortalama 5 kat arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizde en çok vergi ödeyen mükellefler arasında yer alıp, isimlerinin gururla bu listelerde yer aldığını görmeyi tercih etmeyip, gizlenmeyi tercih edenlerin korkuları neler? Bu konuda birçok neden sıralayabiliriz: Mafya korkusu, akrabaların borç para isteme talepleri ile karşılaşmamak, nazara gelmemek, çalışanların ücretlerinin yükseltilmesi talepleriyle karşılaşmamak, gelir ve servet dağılımının oldukça bozulduğu bu dönemde tepki çekmemek."

Yazının tamamını okumak için tıklayın