Dünya

New York Belediye Başkanı Eric Adams federal soruşturmayla karşı karşıya; suçlamaların odağında Türkiye de var

26 Eylül 2024 09:03

T24 Dış Haberler

3 yıl önce ABD'nin en kalabalık şehrini yönetmek üzere seçilen New York Belediye Başkanı Eric Adams, çok sayıda federal yolsuzluk soruşturmasının bir parçası olarak giderek artan bir incelemeyle karşı karşıya kaldı. 

Suçu henüz kesinleşmemiş olsa da görevdeyken suçlanan şehir tarihindeki ilk belediye başkanı olan Adams şunları söyledi: "New Yorklular için duruşumu korursam hedef olacağımı her zaman biliyordum ve hedef oldum. Masumum ve tüm gücüm ve ruhumla buna karşı savaşacağım" 

Adams, yayınladığı bir videoda suçlamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğini söylerken, görevde kalacağını belirterek New York sakinlerinden "dua ve sabır" istedi.

Adams hakkında açılan soruşturmalardan birinde federal yetkililer, Adams'ın 2021 yılındaki belediye başkanlığı seçim kampanyasında yabancı kaynaklardan yasadışı kampanya katkıları almak için Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığı inceleniyor. 

Adams'ın elektronik cihazlarına el konulurken, soruşturmanın bir parçası olarak FBI, Adams'ın baş bağış toplayıcısı Brianna Suggs'a ait Brooklyn'deki bir mülkte arama gerçekleştirdi. 

Soruşturma kapsamında Adams'ın, geçmişte güvenlik endişelerine rağmen New York'ta bulunan Türkevi'nin de yer alacağı yeni bir binanın yapımını onaylaması için şehrin itfaiye komiserine baskı yapıp yapmadığının da araştırıldığı ifade edildi. 

İlgili soruşturma kapsamında ayrıca Adams’ın İsrail, Çin, Katar ve Güney Kore gibi ülkelerle ilişkilerinin de mercek altına alındığı belirtildi.