Dünya

New York Times yayın kurulu: Trump, ABD başkanı olmaya uygun değil

12 Temmuz 2024 11:15

T24 Dış Haberler

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın yayın kurulu, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nden önce "Donald Trump'ın ABD'yi yönetmeye uygun biri olmadığını" belirten bir başyazı yayımladı. 

"Eski başkan ve hüküm giymiş bir suçlu" olan Trump'ın son 8 senede üç kez Cumhuriyetçiler tarafından başkan adayı seçildiğine dikkati çeken gazete, "Bir zamanların büyük siyasi partisi şimdilerde sadece bir kişinin kişisel çıkarlarına hizmet ediyor" yazdı.

Gazetenin yayın kurulu Trump'ın "ülke tarihinde başkanlığa aday olan isimler arasında ofise en uygun olmayan isimlerden olduğunu yaptıklarıyla gösterdiğini" ifade etti.

Başyazıda Trump'ın değerlerinin, öfkesinin, fikirlerinin ve kullandığı dilin "ABD'yi muhteşem yapan şeylerle" çeliştiği belirtildi. 

Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerini kazanan Trump, 15-18 temmuz tarihleri arasında yapılacak kongrede partinin 2024 Kasım seçimleri için başkan adayı ilan edilecek. 

New York Times yayın kurulu, pazartesi günü yayımladığı başyazıda da Demokratlar'ın Beyaz Saray'da kalabilmek için en iyi seçeneğinin Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesi olduğunu söylemişti.