Gündem

Nihal Bengisu Karaca: Yeğeni Ebuseleme Gülen'in anlattıkları, Fethullah Gülen’in “birinci elden” darbe organizatörü olduğuna dair önemli bir tanıklık

09 Haziran 2024 13:21

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, yeğen Ebuseleme Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Fethullah Gülen'in kulağına eğilip söylediği iddia ettiği “Türkiye’de yakında tüm kurumlar el değiştirecek bizim arkadaşlar önemli yerlere gelecek. Siz de onların bizden olduğunu belli etmeyin” ifadesinin “birinci elden darbe organizatörü olduğuna dair önemli bir tanıklık” olduğunu yazdı.

Karaca, “Bu ifade tüm darbe davalarında ve uluslararası platformlarda FETÖ’nün yaratmaya çalıştığı "Masumuz bilgimiz yok, bu bir tiyatrodur" mizansenlerini yerle bir edecek kadar önemli” dedi.

Devletin bu sözlere “itibar etmek zorunda” olduğunu söyleyen Karaca, “Ne yapıp edip bu kişinin güvenliğini sağlamayı üstlenerek, şeffaf bir şekilde, yetkili (yerli veya yabancı) kurumlarda ifadesinin alınmasını sağlanmalı. Eğer güvenliği sağlanmazsa kısa bir süre sonra cümlelerini değiştirebilir” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Yeğen Ebuseleme Gülen: Fethullah Gülen ABD'ye ilk gittiği gün kaçırıldı; çevresindekiler onu 25 yıldır bırakmıyor