Dünya

Nijer'de darbeden bu yana en kanlı saldırı: En az 29 asker öldürüldü

Nijer ordusu, 3 günlük yas ilan etti

03 Ekim 2023 10:29

T24 Dış Haberler

Nijer'de darbenin ardından en kanlı İslamcı terör saldırısı gerçekleştirildi ve en az 29 asker öldürüldü. Savunma Bakanlığı, saldırıda el yapımı patlayıcılar ve kamikaze araçları kullanıldığını duyurdu. Mali sınırında gerçekleşen saldırıda onlarca İslamcı teröristin öldürüldüğü de duyuruldu. 

Nijer ordusu, Pazartesi gecesi batıdaki Tahoua bölgesinde meydana gelen saldırının ardından üç günlük ulusal yas ilan etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, birliklerin saldırıya uğradığı sırada ordunun El Kaide ve IŞİD'in oluşturduğu "tehdidi etkisiz hale getirmeyi" amaçlayan operasyonlar yürüttüğü belirtildi.

Bakanlık açıklamasında "Geri çekilmek zorunda kalan teröristlerin iletişimleri kesildi" denildi. 

TIKLAYIN | Mali, Burkina Faso ve Nijer; Sahel Devletleri İttifakı'nı kurdu: Olası silahlı isyan ya da dış saldırılarda ortak hareket edecekler

Geçen Perşembe günü de motosikletli yüzlerce İslamcı terörist, Nijer'in güneybatısında 12 askeri öldürmüştü. Geçen ay Burkina Faso sınırı yakınlarında düzenlenen bir başka saldırıda da en az 17 asker öldürülmüştü.

Geçtiğimiz ay Mali, Burkina Faso ve Nijer'in askeri liderleri, militanlarla ya da herhangi bir dış saldırıyla mücadelede birbirlerine yardım etme sözü veren bir güvenlik anlaşması imzalamıştı.