Dünya

Nijerya'da ibadet edenler camiye kilitlenip ateşe verildi

16 Mayıs 2024 13:20

T24 Dış Haberler

Polis, Nijerya'nın Kano eyaletinde bir adamın camiye saldırması sonucu 11 kişinin öldüğünü ve düzinelerce kişinin de yaralandığını söyledi.

İddiaya göre bir adam, camiye benzin döktü ve ateşe vermeden önce caminin kapılarını kilitledi.  Yaklaşık 40 kişinin içerde mahsur kaldığı belirtildi. 

Saldırı, mirasın paylaşımı konusunda bir aile anlaşmazlığı nedeniyle tetiklendi. Polis, 38 yaşındaki bir şüphelinin tutukladığını açıkladı.

Olay, Kano eyaletinin Gezawa bölgesinde sabah namazı sırasında meydana geldi. 

Mahalle sakinleri, saldırının ardından alevlerin camiyi sardığını, ibadet edenlerin kilitli kapıları açmaya çalışırken feryatlar duyulduğunu söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre, patlamayı duyan komşular içeride mahsur kalanların yardımına koştu.

Polis açıklamasında, saldırıya yanıt olarak Kano'daki bomba uzmanlarının da aralarında bulunduğu kurtarma ekiplerinin derhal bölgeye sevk edildiği belirtildi. Polis daha sonra saldırıda bomba kullanılmadığını doğruladı. 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kurban hâlâ hastanede tedavi görüyor.