Politika

Nuray Babacan'ın kulisi; Ankara'da kapalı kapılar ardında yapılan stratejik atamalar

"Son kararname ile Millî Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinden alınan Kemal Şamiloğlu'nun bakanla çatıştığı için görevden alındığı iddia ediliyor"

17 Eylül 2024 14:45

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Ankara'nın sonbahar dönemindeki politik hareketliliğini ele aldı. Babacan, "Ankara asla gündemsiz kalmaz. Sadece yaz aylarında düşen tempo, sonbaharla yeniden canlanır. Başkent, yeni atamalar, birleşme kulisleri ve kapalı kapılar ardında yaşanan ilginç gelişmelerle yeniden hareketlendi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son atamaları değerlendiren Babacan, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan atamalar, siyaseti yakından bilenler için mesaj taşır. Özellikle bakan yardımcılarının gidiş-gelişleri farklı okunur. Bakan yardımcılıklarında yeni değişiklikler bekleyenler de az değil" ifadelerini kullandı.

Bakan yardımcılarında yaşanan değişikliklere dikkat çeken Babacan, "Her bakan yardımcılığı değişikliği, en az bakan değişikliği kadar AKP’de yankılanıyor. Bakan yardımcılarının büyük bölümü siyasi figür olduğu için gelen-giden analizleri yapılıyor. Son kararname ile Millî Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinden alınan Kemal Şamiloğlu'nun bakanla çatıştığı için görevden alındığı iddia ediliyor" şeklinde konuştu.

Nuray Babacan, eski milletvekillerinin atamalarına yönelik eleştirileri gündeme getirdi. Babacan, "Yerine görev verilen Bilal Macit ise eski bir milletvekili. Siyasette iz bırakmayan bu eski vekil, bir süre önce aynı bakanlıkta genel müdür yapılmıştı. AKP’li siyasetçilerden danışman, bakan yardımcısı, diplomat, yönetim kurulu üyesi yapılması uzun zamandır eleştirilen bir durumken, eski vekillere ihtisas gerektiren genel müdürlük gibi görevler verilmesi daha da tepki çekiyor" şeklinde belirtti.

Millî Savunma ve Sağlık Bakanlıklarındaki bakan yardımcılarına yönelik eleştirileri aktaran Babacan, "Millî Savunma Bakanlığı’nda bakan yardımcılarının biraz göstermelik olduğu anlatılıyor. Sağlık Bakanlığı’ndaki son görev değişikliğinin yeni bakan operasyonu olduğu anlatılıyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?