Gündem

Nuray Babacan’ın kulisi: Milletvekilleri il yönetimlerinden, il yönetimleri seçim faturasının kendilerine kesilmesinden şikâyetçi, AKP’de tablo pek iç açıcı değil

"Tüm illerde yerel seçimlerde ortaya çıkan halen de devam eden acayip çekişmeler var”

23 Ağustos 2024 09:16

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP’nin milletvekilleri, il yönetimleri dahil içeride partililer arasında gerginlik yaşadığını ileri sürdü. Motivasyon eksikliğiyle ilgili kulağına gelenlerin ilginç olduğunu söyleyen Babacan, “Milletvekilleri, kendilerine program yapmayan il yönetimlerinden, il yönetimleri seçim başarısızlığının tüm faturasının kendilerine kesilmesinden şikayetçi. Daha da önemlisi, illerin milletvekilleri de birbiriyle kavgalı” diye yazdı.

Babacan, “AKP’nin kuruluş yıldönümünde yaratılmak istenen hava geçtikten sonra, ortaya çıkan tablo pek iç açıcı değil. Tüm illerde yerel seçimlerde ortaya çıkan halen de devam eden acayip çekişmeler var” dedi.

Yerel seçim başarısızlığının ardından el çektirilen illerin sayısı 20’yi geçtiğine dikkati çeken Babacan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğa'ın kararıyla yapılan atamalar için “Bu kafayla gidersek kepenk kapatırız. İller bu atamalar yüzünden kaynıyor” yorumu yapıldığını aktardı.

Babacan, “Anlaşılan metal yorgunluğu her yerde yaşanıyor. Yanlış ekonomik ve siyasi kararlar, yanlış aday belirleme gibi hataların faturası kendilerine kesilen il yönetimleri belli ki küskün. Görevden alınmayı bekleyen bu yönetimlerin program yapmaya hevesli olmasını beklemek de hata sanırım” değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.