Gündem

ODTÜ Rektörlüğü soruşturma açtı, isimsiz telefonlardan aileler arandı: Öğrencilerin ailelerine “terör” telefonu 

ODTÜ Rektörlüğü, Bahar Şenliği’nin ODTÜ’nün simgelerinden Devrim Stadyumu’nda gerçekleşmesi için eyleme katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açmıştı

15 Mayıs 2024 16:31

Ege Vural Hükümdar

ODTÜ Rektörlüğü’nün, Bahar Şenliği’nin ODTÜ’nün simgelerinden Devrim Stadyumu’nda gerçekleşmesi için eyleme katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açmasının ardından, hakkında soruşturma açılan öğrencilerin ailelerinin isimsiz telefonlardan arandıkları ortaya çıktı. Telefondakilerin, kendilerini polis olarak tanıtarak, “çocuğunuz terörle bağlantılı kişilerle eyleme katılıyor” dedikleri bildirildi. Ailesi aranan öğrencilerden Berk Ö., Şenlik Eylemleri sebebiyle hakkında iki farklı disiplin soruşturması olduğunu belirtti. Soruşturmalardan birinin gerekçesinin “yasaklı alanda eylem yapmak” diğerinin de “işgal” olduğunu aktardı.

Siyasilerden sanatçılara yoğun destek

ODTÜ’lü öğrenciler, ODTÜ Bahar Şenliği’nin Devrim Stadyumu’nda yapılabilmesi için rektörlük önünde eylemdeydi. Eylem sırasında öğrenciler, sınav haftasında dahi rektörlük önünde uyuyarak, ders çalışarak, konserler vererek alanı günlerce terk etmediler. Rektörlük önünde kurulan eylem kampına, Moğollar, Kamufle ve Bandista konser vererek; Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, onlarca milletvekili ve siyasi eyleme bizzat katılarak; mezunlarından müzisyen Deniz Tekin, komedyen Deniz Göktaş da uzaktan bağlantı ile ODTÜ’lü öğrencilere destek verdi.

Rektörlük önünde günlerce süren kamp, ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun  “ODTÜ Rektörlüğü, bizi bir süre göremezseniz üzülmeyin. Şenlik yapmaya gittik, geliyoruz!” paylaşımı ile dağıldı.

Öğrencilere disiplin soruşturması açılarak aileleri arandı

ODTÜ Bahar Şenliği Eylemi’nin ilk gününden beri alanda olan Berk Ö.’ye, 24 Nisan’da ODTÜ Fizik Bölümü’nde başlayarak rektörlük önüne taşınan ve günlerce süren eylemde “yürüyüşe izin verilmeyen alanda bulunduğu” ve rektörlüğe giriş çıkışları kapatarak alanı “işgal ettiği” gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı.

Açılan disiplin soruşturmasının yanında Berk Ö. ve onlarca öğrencinin ailesi de arandı. Sivil numaradan aranan ve kendisini polis olarak tanıtan kişiler öğrencilerin ailelerini “uyardı”. Berk Ö.’nün babası İsmet Ö. konuyla ilgili T24’e konuştu. İsmet Ö., kendisini polis olarak tanıtan kişilerin çocukları hakkında uyardığını ifade etti. Arayan kişilerin İsmet Ö.’ye, çocuğu Berk Ö.’nün terörle bağlantılı kişilerle eyleme katıldığının söylediği ifade edildi.

TIKLAYIN | Rektörlükten, ODTÜ’lü öğrencilere soruşturma: Atanmışların soruşturması bizi yıldıramaz