Gündem

Oğuzhan Uğur hakkında 4 yıl 6 aya kadar hapis talebi

14 Haziran 2024 20:43

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’a 6 Şubat depremlerinde Maraş'ın Kumçatı köyü ile Hatay Antakya Yarseli barajlarının 'çatladığı' yönündeki paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturmada istenen hapis cezası belli oldu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, hazırlanan iddianamede 8 kişi ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Oğuzhan Uğur'un da aralarında olduğu iddianamede şüpheli sıfatıyla Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in de isimleri yer aldı.

Tek amacımız bölge halkına yardım etmek

İddianamede, Oğuzhan Uğur'un ifadesine de yer verildi. Hesaptan yapılan 3 paylaşımı kendisinin yapmadığını söyleyen Uğur, "Günlerce uykusuz kalan ve yardım etme amacı taşıyan ekip var. Bölge için milyonlarca lira para toplanmasına destek olduk. Tek amacımız depremde mağdur olan bölge halkına yardım etmek" ifadelerini kullandı.

İddianamede şüpheliler Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir’in ayrı ayrı ‘basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Yargılamanın önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanması bekleniyor.