Spor

Okan Buruk: Mauro Icardi ile Victor Osimhen bir arada oynayacak

24 Eylül 2024 17:02

T24 Spor

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ile Sarı-kırmızılı futbolcu Yunus Akgün, Avrupa Ligi'ndeki ilk rakibi PAOK ile karşılaşması öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Okan Buruk, "Mauro Icardi ile Victor Osimhen bir arada oynayacak" ifadeleriyle yeni kadro yapılanması konusunda konuştu.

Yunus Akgün ise derbi maçındaki penaltı kararını, "Fenerbahçe'ye verilen penaltıya bakılırsa, benim pozisyonum daha da penaltıydı" ifadeleriyle eleştirdi.

Okan Buruk'un açıklamaları şöyle:

"Mental olarak çok iyi durumdayız. Galatasaray ve Türk futbolu için kazanmak istiyoruz."

"Oyuncularımıza ve kendimize güveniyoruz"

"Florya'da ortam çok başka, dışarıdan farklı yansıtılıyor. Öz güvenimiz hep çok yüksek. Dışarıda suni bir ortam yaratılıyor. Oyuncularımıza ve kendimize güveniyoruz. Sezon başı hatalar yaptık ama adı üstünde, sezon başı. Milli takımdan gelen oyuncular... Bütün Avrupa bu maç yoğunluğunu konuşuyor. Geçen sezon 12-13 ay sürdü. Hazırlık süreci her takım için zaman alıyor, bizim için da bazen daha fazla oluyor. Kadro tamamlandı. Transfer dönemi bittikten sonra bizde bir sakinleme olur. Artık sadece futbola, sahaya odaklandık. Bu da galibiyetler ve başarılar getiriyor."

"Kendimizi dev aynasında görmemeliyiz

"Derbiyi kazandık, 6'da 6 yaptık ama kendimizi dev aynasında görmemeliyiz."

"Mauro Icardi ile Victor Osimhen bir arada oynayacak"

"Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde takımın yanında olmak istedi. Arkadaşlarına desteğini, maçtan sonra sevincini hepimiz gördük. Mauro Icardi ile Victor Osimhen bir arada oynayacak. İnşallah 3'ü bir arada oynar. Kimin oynayacağı bilinmez. Her oyuncu değerli, herkes oynayacak."

"Yunus Akgün sağ ve solda oynayabilir"

"Yunus Akgün'ün kalitesi var. Üst üste koyarak gidiyor. Sağ ve solda oynayabilir. Roland Sallai de oynayabilir. İyi kanat oyuncularımız, iyi oyuncularımız var. Böyle bir grupla çalıştığım için çok mutluyum."

"Oyuncu ve kişilik olarak yeni gelenler çok iyi uyum sağladı"

"İyi karakterli oyuncular aldık. Oyuncu ve kişilik olarak yeni gelenler çok iyi uyum sağladı. İyi profesyoneller, antrenmanda her şeylerini veriyorlar. Galatasaray kadrosu uzun vadede devam edebilecek bir kadro."

"3-0'da yanlış bir penaltı, bizim adımıza da birçok şeyi değiştirdi"

"Michy Batshuayi'nin Fenerbahçe maçında ne kadar oynamak istediğini biliyordum. Dün kendisiyle konuştum. 3-0'da yanlış bir penaltı, bizim adımıza da birçok şeyi değiştirdi. Hakemin maçı 3-1'e getirmesi birçok şeyi değiştirdi, skoru korumak üzerine hamleler yaptık. O yüzden oyuna alamadık, bunu kendisine de anlattım. Bundan önceki senelere göre oynama süresi daha yüksek."

"Üzerimize ekstra baskı yüklemedik"

"Derbiye futbol ve taktiksel olarak hazırlandık. Üzerimize ekstra baskı yüklemedik. 'İlla kazanmamız lazım, şöyle olması lazım' gibi baskı yüklemedik. Kalitemize ve oynayacağımız oyuna güvendik. Üzerimizde baskı yoktu ama iyi hazırlandık. En önemli rakiplerinizden biri... Camianın üzerine maç baskısı var. Başkan hiç buraya gelmedi, takımla konuşmadı. Son gün yöneticiler geldi. Çok baskı yüklemedik."

"UEFA Avrupa Ligi'nde favori takımlardan olmak önemli ve değerli"

"UEFA Avrupa Ligi'nde favori takımlardan olmak önemli ve değerli. Öz güveni yükselten bir şey. Her takım birbirine sürpriz hazırlayacak. Kazanarak başlamanın önemini hatırlatmak istiyorum. 36 takımlık sıralamada yerimizi belirlemek için önemli. İlk 8 içinde olmak için çok maç kazanmalıyız. Kazanmaya yönelik oynayacağız ama maç içinde şans da yanımızda olmalı."

"Türk futbolu ve ülke puanı için bu çok önemli olacak"

"Avrupa'da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok yukarılara gitme potansiyeli olan kadroları var. Üç Türk takımı olarak birbirimizi geçmek için yarışacağız. Türk futbolu ve ülke puanı için bu çok önemli olacak."

"Günay Güvenç, Muslera'yı aratmadı"

"Fernando Muslera çok değerli bir oyuncu. Günay Güvenç de oynadığı maçlarla ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi. Muslera'yı aratmadı. Ayaklarını iyi kullanan bir kaleci. Tecrübesi var ve bu maçlara alışık. Oynadığı maçlarda katkı verdi, ona da güveniyoruz."

"Rakip tribünleri provoke etmenin anlamlı olduğunu düşünmüyorum"

"Derbi çok güzel geçti. Rakip tribünleri provoke etmenin anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Derbilerde ne kadar sakin kalabilirsek, ülke futbolu için önemli. Çok güzel geçti, maç sonu herkes tokalaştı. Bir iki provakasyon dışında bir şey olmadı. Zaten o provokasyon hep aynı kişi tarafından oluyor. Ben zaten hemen içeri gittim. Sevinmeyi uzatınca, rakip takım seyircisine de saygısızlık oluyor. Takım olarak kısa sevindik ve içeride sevincimize devam ettik."
 
Yunus Akgün'ün açıklamaları şöyle:

"Derbiyi kazandık ve 6'da 6 yaptık"

"Derbiyi kazandık ve 6'da 6 yaptık. Bunun vermiş olduğu moral de var. PAOK maçını kazanarak, UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz."

"Oynadıkça daha iyi olacağım"

"Oynadıkça daha iyi olacağım. Kendi performansım önemli ama benden daha önemlisi takımın iyi olması, her maçı kazanması. Her şey çok güzel gidiyor. Ben de inşallah aynı şekilde devam ederim."

"Benim pozisyonum daha da penaltıydı"

"Penaltı pozisyonuyla alakalı sıcak anda anlamadım. Ayağım yerden kesilmişti anlamadım ama Fenerbahçe'ye verilen penaltıya bakılırsa, benim pozisyonum daha da penaltıydı."

"Bunlar çok değerli şeyler"

"Derbi öncesinde bizler için hazırlanan mektupları okuduk ve bizi motive etti. Bunlar çok değerli şeyler."