Spor

Okan Buruk'tan hakem tepkisi: Rakibi maça ortak ettiler

Okan Buruk konuşmasında, "Galatasaray formasının ne kadar değerli olduğunu herkese daha iyi anlatacağım" ifadelerini kullandı

28 Eylül 2024 21:16

T24 Spor

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile karşılaştı. RAMS Park'ta oynanan müsabakayı 3-3 berabere bitti. Okan Buruk maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şöyle:

"En büyük korkumuz sakatlıktı, zaten Victor Osimhen'de bu oldu. Çarşamba, bir sonraki maçımız Avrupa'da perşembe... Bize cumartesi maç veriliyor. Burada bize 'Sizi sıkıştıralım, sakatlık yaşayan ve bir sonraki maça eksik gidin.' Korkulardan dolayı değişiklik yaptık."

"Verilen penaltı ayrı bir dosya bu sene"

"3-1'den sonra net pozisyonlar vermedik ancak oyun kendi isteğimizin dışına çıktı. Savunma arkaya kaçmaya başladı. Verilen penaltı ayrı bir dosya bu sene... Bunun devam edeceğini düşünüyorum! Oyuncu havaya sıçradıktan sonra top koluna geliyorsa, bu oyuncu ne olacak? Ya bize gelip anlatan hakem hocalarının söylediği yanlış ya da hakemlerin yaptı. Ya da Avrupa'daki hakemlerin kararı yanlış! Hazır olda mı hava topuna çıkacak. Ben bunu kendi lehime de olsa penaltı vermem. VAR çağırdı, verdi. Orta hakeme sordum maç sonu ama tam olarak penaltı diyemedi. Rakibi maça ortak ettiler."

"Bugün son bölümü daha iyi oynayabilirdik"

"Kendi hatalarımı biliyorum. Bugün son bölümü daha iyi oynayabilirdik. Bu da bize bir ders oldu. Bu dersten ben bir şeyler çıkardım. Herkes de ders çıkaracak. Galatasaray formasının ne kadar değerli olduğunu herkese daha iyi anlatacağım. Kendi kendimize maçı bu hale getirdik. Sahada bunu önemsemediğimiz durumlar oldu. 3-2'den sonra kendi oyunumuzu oynayamadık, oynamak da istemedik. Bazı oyuncuları dinlendirmek istedik ama belki daha farklı bir şey de düşünebilirdik. Asıl sorumluluk benim ama oyunu daha net bitirmemiz gerekebilirdi. Bu puan kaybı çok sürpriz oldu."

"Bu sakatlıkları yaşamayabilirdik"

"Bu maçı pazar günü oynayabilirdik. Victor Osimhen ve Roland Sallai sakatlandı. Bu sakatlıkları yaşamayabilirdik."

"İkinci yarı ne atak yapabildik ne defans yapabildik"

"Giren oyuncularımız katkı verirdi ama bugün bu durum bizi olumsuza götürdü. Bu benim sorumluluğum. Oyun içi kararları veren benim. İkinci yarı ne atak yapabildik ne defans yapabildik. Çok baskı yemeden, saçma sapan bir gol yedik. Bize ders olacak. Bazı oyuncularımıza daha çok ders olacak bir maç yaşadık."

"Diziliş çok netti"

Soru: "Oyuna giren bazı oyuncular dizilişi tam olarak anlayamadı, size gelip sordular..."
 
Okan Buruk: "Jelert sol önde, Jakobs sol bek oynadı. Siz yukarıdan ne gördünüz bilmiyorum. Onun dışında bir karışıklık olmadı, sizin ne gördüğünüzü tam anlamadım. Farklı bir şey olmadı, diziliş çok netti."
 
"Bizim sıkıntılarımızdan biri defans hattımızın yine geriye doğru kaçmasıydı. Davinson Sanchez'in olmadığı senaryoda bunu çok fazla yaşıyoruz aslında. Savunmanın gerilemesi... Hem önde baskı yapamadık, hem top bizde kalmadı. 3-1'in avantajıyla daha güvenli olmalıydı."

"Sakatlıktan korumak için oynatmadık"

"Davinson sakatlık geçimi olan oyuncu. Sakatlıktan korumak için oynatmadık. 4 maç üst üste oynadı 5. maçı oynatmak istemedik, onu koruduk. Victor Osimhen'i kaybettik, Osimhen sakatlandı. 72 saat dolmadan yeni bir maça çıktık. Victor Nelsson önemli işler yaptı, karar aşamasında zorluklar yaşıyor. Rakip topu ona attı ama çok fazla geriledi."

"İlk defa büyük maça çıkacak hakemler bizim maçlara veriliyor"

"Bence %100 penaltı değil! VAR'ın çağırması doğru mu, yanlış mı bilmiyorum. Havaya kalkan bir oyuncunun elleri kapalı düşmesini bekleyeceğiz! Bu pozisyonun verilmesi bence tartışmalı! Bize karşı çok rahat penaltı veriyorlar haftalardır! Geçen hafta Fenerbahçe maçında da %100 yanlış penaltı verilmedi ama ne VAR'dan döndü, ne başka bir şeyden. Bugün VAR maça etki etti. Yeni hakem verildi, ilk defa büyük maça çıkacak hakemler bizim maçlara veriliyor. Bunu da değerlendirmek lazım. Bu sonucu hakeme bağlamıyorum ama haftalardır aleyhimize penaltı veriliyor. Penaltıysa verilecek ama geçen hafta Yunus Akgün'e penaltı verilmedi. Bize anlattıkları farklı, sahada verilenler farklı!"