Spor

Okan Buruk, Young Boys maçında kadro değişikliğine gidiyor

19 Ağustos 2024 17:58

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Çarşamba günü TSİ 22:00'de başlayacak mücadelede teknik direktör Okan Buruk'un kadroda değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Orta sahada Torreira'nın partneri için arayışa geçen teknik direktör Okan Buruk ve teknik heyet, orta sahaya Berkan Kutlu ve Kerem Demirbay'ı hazırlıyor.

Sara oynamayabilir

Gabriel Sara, ligde 2 maçı geride bırakırken henüz gol ve asist katkısı veremedi. 100 dakika şans bulan futbolcu, Young Boys ile oynanacak ilk maçta eşinin doğum yapacak olması nedeniyle forma giyemeyebilir. 

Sağ bekte Elias Jelert

Okan Buruk, Young Boys maçında sağ bekte yeni transfer Elias Jelert'e görev verecek.

Cezalı Kaan Ayhan'ın yerine Jelert'in forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. 21 yaşındaki sağ bek, Sarı-Kırmızılıların Konyaspor'la deplasmanda oynadığı Süper Lig maçında 6 dakika süre almıştı.

Okan Buruk'un formsuz olan Derrick Köhn'ün yerine ise sol bekte Leo Dubois'ya forma vermeyi planlıyor. Buruk'un bu kararı almasında Dubois'nın defansif açıdan daha dengeli olmasının etkili olduğu vurgulandı.

Başarılı teknik adamın bir diğer opsiyonu ise Barış Alper Yılmaz. Milli futbolcunun maça bekte başlama olasılığı olduğu aktarıldı.Okan Buruk'un nihai kararını bugün ve yarın yapılacak taktik idmanlar sonrası vereceği belirtildi.