Gündem

Okul çevrelerinde 4 bine yakın uyuşturucu satıcısı yakalandı

29 Mayıs 2024 19:14

Uyuşturucu yaşının ilkokul çağına kadar düştüğü Türkiye'de İstanbul polisinin uygulaması durumun vahametini ortaya koydu. 9 aylık çalışmada okul çevrelerinde 4 bine yakın aranan kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 9 ay süren kapsamlı çalışması, okul çevrelerindeki güvenlik sorunlarının boyutunu gözler önüne serdi. Yaklaşık 4 bin aranan kişinin yakalanması, uyuşturucu madde, silah ve kesici aletlerin ele geçirilmesi, çocukların karşı karşıya olduğu tehlikelerin ciddiyetini ortaya koydu.

Uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü Türkiye’de, İstanbul polisi okul çevrelerindeki suçla mücadeleye odaklandı. 10haber'in aktardığına göre 9 ay süren operasyonlarda 1 milyona yakın kişi sorgulanırken, 3 bin 700’den fazla aranan kişi yakalandı.

Ele geçirilen binlerce elektronik sigara, uyuşturucu madde, silah ve kesici aletler, okul çevrelerinin adeta suç mahalli haline geldiğini gösterdi.

65 bin servis aracı kontrol edildi

Okul servis araçlarının da mercek altına alındığı çalışmada, 65 bin aracın kontrol edildiği ve 15 binden fazlasına cezai işlem uygulandığı belirtildi. Bu durum, okul servislerinin de güvenlik zafiyeti taşıdığını ve çocukların risk altında olduğunu gösteriyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün çalışması, okul çevrelerindeki güvenlik sorunlarının sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda çocukların geleceğini tehdit eden ciddi bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Uyuşturucu, şiddet ve suçun kol gezdiği okul çevreleri, çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almalarını engelliyor.