Spor

Olimpiu Morutan'ın menajerinden transfer açıklaması: Bazı kulüplerin ilgisi olduğu doğru

Olimpiu Morutan bu sezon Pisa formasıyla 24 maçta 5 gol 7 asist yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti

25 Şubat 2023 15:50

Galatasaray'ın sezon başında Pisa'ya kiraladığı Olimpiu Morutan'ın menajeri Victor Becali, Rumen futbolcunun performansı hakkında hakkında itirafta bulunurken, transfere de değindi. 

Galatasaray'ın geçen sezonun başında büyük beklentilerle Steaua Bükreş'ten 3.5 milyon Euro'ya transfer ettiği Olimpiu Morutan, sarı-kırmızılılarda beklenen patlamayı yapamadı. Rumen yıldız Galatasaray formasını 34 maçta giydi ve 3 gol atıp 5 asist yaptı. Fatih Terim ve Domenec Torrent ile istikrarlı bir görüntü çizemeyen Morutan büyük hayal kırıklığı yarattı.

Sezon başında Pisa'ya kiralandı

Galatasaray'da teknik direktörlüğe Okan Buruk'un getirilmesinin ardından Olimpiu Morutan hazırlık kampına götürüldü. Genç yıldız hazırlık maçlarındaki görüntüsüyle Okan Buruk'un gözüne giremedi ve İtalya Serie B ekiplerinden Pisa'ya kiralandı.

Galatasaray ve Pisa arasındaki anlaşmada Olimpiu Morutan'ın 5.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Morutan itirafı

Rumen basınına açıklamalarda bulunan Morutan'ın menajeri Victor Becali, futbolcusunun performansı hakkında itirafta bulunarak şu sözleri dile getirdi, "Morutan'ın performansı benim için büyük bir sürpriz oldu. Bakın ne kadar iyi adapte oldu. Zor bir lige bu kadar çabuk adapte olacağını ve kadroya bu kadar çabuk gireceğini başta düşünmemiştim. İtalya ligini biliyoruz, ikinci lig daha karmaşık ve daha zor. İnsanlar onun tavrından ve davranışlarından çok memnun."

"Morutan'a ilgi var"

Morutan'a birçok takımdan ilgi olduğunu söyleyen Becali, "Morutan, İtalya'da harika iş çıkarıyor. Bunu nasıl yaptığını sadece teknik direktörü açıklayabilir. İnsanlar onu çok seviyor ancak bazı kulüplerin ilgisi olduğu doğru. Şu anda herhangi bir teklif yok, profesyonel liglerde transfer teklifleri doğru zamanda yapılır." ifadelerini kullandı. (Milliyet)