Spor

Olimpiyatlar'da da yarıştı: Tecavüzden hüküm giyen milli sporcu Recep Çakır, hakkındaki haberleri erişime engelletti

09 Ağustos 2024 19:13

Paris 2024 Olimpiyatları'nda da yarışan milli güreşçi Recep Çakır, tecavüz suçlamasıyla 22.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı hakkındaki haberler için erişim engeli kararı aldırdı. Cinsel saldırı olayını “geçmişte yaşanmış kötü bir olay” olarak nitelendiren Çakır, haberlerin arkadaş ve akrabalarında üzüntüye neden olduğunu belirtti.

Free Web Turkey'den Ali Sefa Korkut'un haberine göre, 2008 yılında, o dönem 23 yaşındaki G.C.'ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılan milli güreşçi  Çakır, konuyla ilgili haberler için erişim engeli kararı aldırdı.

“Kişilik hakları ihlali” gerekçesiyle Korkuteli Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 30 Temmuz tarihli karar kapsamında haber ve sosyal medya paylaşımlarından oluşan 31 haber erişime engellendi.

2007 yılında Hindistan'da yapılan Ordulararası Askeri Olimpiyatlar'da dünya üçüncüsü olan Çakır, hakimliğe verdiği erişim engeli talep dilekçesinde söz konusu cinsel saldırı olayını “geçmişte yaşanmış kötü bir olay” olarak nitelendirdi.

Yaptığı cinsel saldırı ve aldığı hapis cezasıyla ilgili haberlerin internet ortamında sürekli olarak önüne çıktığını ve internette ismini aratırken göründüğünü söyleyen Çakır, bunun arkadaş ve akraba çevrelerinin “büyük bir elem duymasına” neden olduğunu söyledi.

Kırkpınar'da başpehlivanlık için de güreşen Çakır, cinsel saldırı olayıyla ilgili haberlerin, kendisiyle çevresinin ısdırap duymalarına sebep olacak derecede ve sürekli yaşanan eski sıkıntıları hatırlatacak boyutta olduğunu kaydetti.

Hakkındaki haberleri unutulma hakkı kapsamında engellettiğiyle ilgili haberleri de engelletti

Konuyla ilgili haberler için 2020 yılında da bir erişim engeli kararı aldıran Çakır, 31 Temmuz 2024’te aldırdığı son erişim erişim engeli kararıyla “Cinsel saldırıdan hüküm giyen milli güreşçi Çakır, hakkındaki haberlere erişimi engelletti” başlıklı 2020 tarihli haberleri de engelletti. Kararın gerekçesi ise “unutulma hakkı” olmuştu.

Çakır, 31 Temmuz 2024 tarihinde aldırdığı erişim engeli kararının talep dilekçesinde bu duruma da değindi ve “İlgili haberlerin Korkuteli Sulh Ceza Hakimliğinin 2020/344 değişik iş sayılı kararıyla kaldırıldığını, daha sonra internet ortamında yapılan araştırma sonucu başkaca internet sitelerinde aynı kapsamlı haberlerin bulunduğunun sonradan öğrendim” dedi.

TIKLAYIN - Tecavüzden hüküm giyen milli güreşçi Recep Çakır hakkındaki haberlere 'unutulma hakkı' gerekçesiyle erişim engeli