Paris 2024

Olimpiyatlarda korkutan kaza: Ameliyat oldu

28 Temmuz 2024 13:47

Paris'te düzenlenen Olimpik bisiklet zamana karşı yarışta Avustralyalı bisikletçi Luke Plapp, geçirdiği kaza sonucu ameliyat oldu. Plapp'ın sağlık durumu stabil.

23 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Luke Plapp, Paris'te düzenlenen erkekler Olimpik zamana karşı yarış sırasında geçirdiği kaza sonucu ameliyat olmak zorunda kaldı. Plapp, pazar sabahı 13.1 km'lik kontrol noktasını geçtikten sonra bisikletinden düştü ve karın ameliyatı için hastaneye kaldırıldı.

Avustralya Olimpiyat Komitesi'nin açıklamasına göre, Plapp şu anda ailesi ve Avustralya takım doktoruyla birlikte hastanede tedavi görüyor ve durumu stabil. Kazadan önce lider Belçikalı Wout van Aert'in sadece iki saniye gerisinde olan Plapp, denemelerde dördüncü en hızlı zamanı kaydetmişti.

Yarışın ıslak koşulları, özellikle teknik orta bölümde sporcular için tehlikeli hale geldi. Plapp'ın kazasının görüntüleri internette yayınlandı ve Avustralyalı bir takım destek üyesinin yardıma gelmesinden önce Plapp'ın ayağa kalkmaya çalıştığı görüldü. (Sözcü)

Berna Abik'in sunumuyla dünden bugüne Olimpiyat tarihinde yaşanan olayların anlatıldığı '60 Saniyede Olimpiyatlar' serisini izlemek için tıklayın.