Politika

Özdağ'dan Destici'ye Ziya Gökalp'li çok ağır yanıt: Türklük hadimine "Türk değildir’’ diyen, soyca Türk olsa da ‘’piçtir’’, Türk değil!

28 Eylül 2024 12:46

T24 Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici'nin "Özdağ, milliyetçi değildir. Milliyetçiliği bırakın Türk bile değildir. Nereden geldiği çok açık ve net değildir" sözlerine Ziya Gökalp'in “Türklük hem mefkürem, hem kanımdır. Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil. Türklük hadimine 'Türk değildir' diyen, soyca Türk olsa da piçtir, Türk değil" dizeleriyle yanıt verdi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici"BBP milliyetçi bir parti değil" diyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a yanıt vererek, "Özdağ, milliyetçi değildir. Milliyetçiliği bırakın Türk bile değildir. Nereden geldiği çok açık ve net değildir. Türklüğü bile tartışmalı bir kişinin bizim için bunu söylemek haddine değildir. Benim köyüm Selçuklu köyü, Ankara'ya 100 kilometre, yedi ceddimin kabri orada. Ben Türk oğlu Türk'üm. Kendisi bırakın dedesinin dedesini, dedesinin kabrini gösterebiliyor mu?" demişti. Destici, Özdağ için "Burada neofaşist bir yaklaşımla ülkeyi birbirine düşürme vazifesi görmektedir" iddiasında bulunarak, "Böyle 3-5 adam var. Görevliler, görevlerini ifa ediyorlar. Hangi dönemde neyi konuşmaları gerekiyorsa onu konuşuyorlar. Hangi vazife veriliyorsa onu yapıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Özdağ, Destici'nin kendisiyle ilgili sözlerine Ziya Gökalp'in dizeleriyle yanıt verdi. "Boş konuşuyorsun, çünkü cahilsin Mustafa" diyen Özdağ, "Büyük Atatürk’ün babasının, dedesinin mezarları da Türkiye’de değil. Bu neyin kanıtı Mustafa?" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Mustafa Destici: Ben Türk oğlu Türk'üm, Ümit Özdağ Türk bile değil, dedesinin kabrini gösterebiliyor mu?

Ümit Özdağ, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Mustafa Destici, “Filistin milli davamız” demediği için Türk değildir demiş. Devam etmiş, “Benim 7 ceddimin mezarı bu topraklarda, Ümit Özdağ dedesinin dedesini, dedesinin mezarını bile gösteremez.” Sonra Türklüğümün tartışmalı olduğunu söylemiş.

Hepsine tek tek cevap vereyim.

Filistin milli davamız değildir. Arap Birliği ülkelerinin çoğu Filistin meselesini milli dava kabul etmez iken Türkiye neden kabul etsin? Filistin, Kuzey Kıbrıs, Doğu Türkistan, Dağlık Karabağ’ı milli meselesi kabul etti mi? Hayır. Hepsinde Türk milletinin düşmanlarının yanında yer aldı mı? Evet.

Peki, Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Gazze’deki İsrail soykırımına karşı çıkıyor mu? Tabii çıkıyor. Ancak, Filistin meselesi milli davam demeyen Güney Afrika AK Parti’den daha etkili şekilde İsrail’e karşı çıkıyor. Özetle, boş konuşuyorsun çünkü cahilsin Mustafa.

Gelelim dedelerime… İki dedemin de  mezarlarını sana gösteririm. Hatta dedemin babasının mezarını da. Ama ben sana bir başka şey daha gösteririm. İSTİKLAL HARBİ Beratı. Sen dedenin İstiklal Harbi beraatını gösterebilir misin?

Mustafa, 19.yüzyıl boyunca ve 20. Yüzyılın başında 5 milyon Müslüman Türk Kafkasya ve Rumeli’de tarihin en uzun soykırımında yok edildiler. Kan denizinde yıkandık. Milyonlarca insanımız da Rumeli’de yok edildiler.

Mustafa, büyük Atatürk’ün babasının, dedesinin mezarları da Türkiye’de değil. Bu neyin kanıtı Mustafa? Çok toprak ve çok insan kaybettik. Çok ağıt yaktık. Onun kanıtı….

Belgrat’tan çıktım, saat beş idi. Kuran’ımla martinin bana eş idi”

Nazlı Budin için, Belgrad için, Girit için, Ahıska için yaktığımız ağırları bilir misin Mustafa?

Bak Mustafa bugün Zafer Partisi Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin için ağıt yakmak zorunda kalmayalım diye mücadele ediyor. Sen ise Arapçılık yapıp, işgali meşrulaştırıyorsun.

Ve Mustafa, Ümit Özdağ’ın Türklüğü tartışılır demişsin. Sana Ziya Gökalp’in dizeleri ile cevap veriyorum.

“Türklük hem mefkürem, hem kanımdır ;

Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil!

Türklük hadimine ‘’Türk değildir!’’ diyen

Soyca Türk olsa da ‘’piçtir’’, Türk değil.”