Politika

Özel, Dilruba adına özür diledi: Şimdi sıra Erdoğan'da!

Dilruba Kayserilioğlu, 2 Ağustos'ta Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili görüşlerini bildirdiği sokak röportajında, “21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek o da böyle babasının çiftliği gibi kullanır" ifadelerini kullanmıştı

11 Eylül 2024 16:33

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram'a getirilen erişim engeli hakkında verdiği sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Önce özür dilesin" sözlerine yanıt vererek, "Ben ne dedim de özür dileyeyim? Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış, kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da! Ağzıma alamayacağım ifadelerle, Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; CHP lideri Özel'in, Dilruba Kayserilioğlu'nu 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ağırlamasına tepki göstermişti. Erdoğan, "Değiştik dediler, normalleştik dediler, eski alışkanlıklarımızı terk ettik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden şahsı 30 Ağustos'ta İzmir'de onu konuğu olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı tutarsızlıktır. Millet ne dediğinize değil ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı da affetmez. Sadece partimize sadece Cumhur İttifakı'na oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. CHP lideri sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" demişti. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, Erdoğan'ın bu çıkışına yanıt verdi. Özel, ''Ben ne dedim de özür dileyeyim. Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara sürtük dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin'' diye konuştu. 

Kayserilioğlu, 2 Ağustos'ta Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili görüşlerini bildirdiği sokak röportajında, “21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek o da böyle babasının çiftliği gibi kullanır" ifadelerini kullanmış, 12 Ağustos'ta, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kayserilioğlu'nun 30 Ağustos'taki tahliyesi de ailesine ve avukatlarına haber verilmediği için tartışma yaratmıştı. Kayserilioğlu, yoldan geçen bir kişinin telefonunu kullanarak ailesine haber verdiğini söylemiş, aile suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

AKP'li Zengin, "Ceza alabilir" demişti

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Buradaki konuda benim şahsi önerim tutuksuz yargılansın, yargılama olmasın değil. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. Kullandığı ifadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söylediği daha rahatsız edici, 'hiç pişman değilim' dedi. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok" demişti.

Özgür Özel'in protokolde ağırlaması AKP'nin tepkisini çekmişti

Kayserilioğlu, tahliyesinin ardından İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına katılmış, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından protokolde ağırlanmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Özel'e, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur" sözleriyle tepki göstermişti.

"Atatürk'ün askeriyim diyen hiçbir teğmen suçlanamaz"

Özel, Erdoğan’ın kılıçlı yemin töreni nedeniyle teğmenleri hedef alan sözleri için de şunları söyledi:

"Türkiye Narin'e yas tutarken Dilruba'ya, teğmenlere kullandığı ifadeler sorunlu. Atatürk'ün askeriyim diyen hiçbir teğmen suçlanamaz. Hulusi Akar'ı kazıdık altından siyasal İslam çıktı. En sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi başarısız olunca yine görevlendirildi. Bu da Türkiye'nin talihsizliği."