Politika

Özel'den KÖİ şehir hastanelerine tepki: Milletin cebinden kuruş çıkmayacak denilen şehir hastaneleri için 186 milyar lira ödenecek

30 Eylül 2024 10:42

T24 Ankara

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamu özel iş birliği (KÖİ) şehir hastanelerini eleştirerek; "Milletin cebinden kuruş çekemeyecek denilen şehir hastaneleri için 186 milyar lira ödenecek. Hastaneler milletindir demedikçe bu iktidar bu sorunları çözemeyecektir. Hastaneler milletin..." ifadelerini kullandı.

‘Devletin cebinden 1 kuruş harcanmayacak’ denilmişti: Şehir hastaneleri için 398 milyon 31 bin 850 TL harcandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı"nda konuştu.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Maalesef sağlığı ticarileştirmek, sağlık hizmetlerini artık sınıfsal mesele haline getirmek için bir fırsata çevirdiler. Öyle bir yere geldik ki deyim yerindeyse gemi karaya oturdu. Randevu sürelerinin uzadığı, randevuların alınamadığı, hastaların telefon başında sinir krizleri geçirdiği, boşu boşuna kaynakların zamanın israf edildiği bir sürecin içindeyiz.

"Hastaneler milletindir demeden sorun çözülmez"

Ülke uzun zamandır ağır bir ekonomik krizin içinde. Sonuçta genele refah getirmek yerine tam aksini tercih eden iktidarla karşı karşıyayız. 'Hastaneler bu milletindir.' demeden bu sorun çözülmeyecektir. Önümüzdeki Türkiye Cumhuriyeti'nin iktidarında gerçek anlamda halkın iktidarı konulduğunda bu sorunlar kökünden çözülecektir."

KÖİ şehir hastaneleri...

Özel, KÖİ şehir hastaneleri için "Milletin cebinden bir kuruş harcanmayacak" denildiğini de hatırlatarak "Milletin cebinden kuruş çekemeyecek denilen şehir hastaneleri için 186 milyar lira ödenecek" dedi. 


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?