Politika

Özel'den Filistin ziyareti açıklaması: Özel uçakla gideceğiz, Dışişleri güvenliğimiz için tarih verecek

Özel ve Abbas

01 Ekim 2024 22:44

T24 Ankara

Daha önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile konuşup Filistin'i ziyaret edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM resepsiyonunda Filistin ziyareti sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. Ziyareti özel uçakla yapacaklarını söyleyen Özel, "Dışişleri Bakanlığı 'Güvenliğinizi sağladığımız gün uçuşa izin vereceğiz' dedi. Bu ayın sonuna doğru bir tarih vereceklerini söylediler" dedi.

Meclis, yeni yasama yılına bugün başladı. TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı, ardından yeni yasama yılı için TBMM Resepsiyonuna geçildi.

Resepsiyonda Gazze ve İsrail konusundaki gelişmeleri değerlendiren Özel, "İsrail'in geçen sene kasım ayından beri, devlet terörü yaptığını her zaman söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Başta ikinci başkanı olduğum Sosyalist Enternasyonal olmak üzere dünyanın her yerinde bu meseleyi dikkatlere sunuyorum ve Filistin için destek istiyorum" diye konuştu.

Özgür Özel, New York'ta: Mahmud Abbas davet etti, önümüzdeki günlerde Filistin'i ziyaret edeceğim

DHA'nın aktardığına göre Filistin'e gidip gitmeyeceği sorulması üzerine konuşan Özel, şu ifadeleri kullandı;

"Mahmut Abbas, yaptığımız telefon görüşmesinde ben '15 Nisan'da Filistin'e gelecektim, sözleşmiştik' deyince 'Özgür Özel ve CHP bizden gün beklemez, geleceği günü bize bildirir' dedi. Özel uçak opsiyonunu da kullanarak gideceğiz. Dışişleri Bakanlığı 'Güvenliğinizi sağladığımız gün uçuşa izin vereceğiz' dedi. Bu ayın sonuna doğru bir tarih vereceklerini söylediler. Ayrıca biz Filistin'de Ramallah'ta Sosyalist Enternasyonal toplantısı tertip etmek için konuştuk. Bu konuyu da oraya gittiğimizde görüşeceğim."

Abbas, iki ay önce TBMM Genel Kurulu'nda "Filistin" konulu olağanüstü oturumda konuşma yapmıştı.

Mahmud Abbas, TBMM kürsüsünden duyurdu: Filistin liderliğiyle Gazze’ye gidecek

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye