Politika

Özel, Yönter ve Yalçın için Bahçeli'ye seslendi: O odak normal bir Türkiye'de vücut bulamaz, bu işi halletmek Devlet Bey'e düşer

22 Haziran 2024 18:39

T24 Haber Merkezi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Rönesans Konteyner Kent'i ziyareti sırasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkan Yardımcılari İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın hakkında, "Ben hiçbir partinin içişlerine karışmam ama bu ikisinin durumu hakikaten Türkiye'de vicdanları sızlatıyor. Her şeyin altından çıkıyorlar. Diyoruz ki gerilim tırmanmasın. Ben grup başkan vekilimi MHP grup başkan vekilime aratmışım. Devlet Beyle konuşun, bu gerilimi tırmandırmayalım demişim bizim tarafa. Adamlar tutuyorlar dünya kadar hakaret ediyorlar" dedi. "Bunları bu siyasetten birilerinin temizlemesi lazım. Bu da Devlet Beye düşer" diyen Özel, "MHP'nin tümünü o içerideki odaktan ayrı değerlendiriyoruz. O odak normalleşmeye karşı çünkü o odak normal bir Türkiye'de vücut bulamaz. Onlar siyasetçi değiller, başka bir şeyler" ifadelerini kullandı.

MHP'nin yayın organı Türkgün gazetesinde önceki gün Kadir Yıldız imzasıyla ve "Halk TV'nin avanak hafiyeliği" başlığıyla yayınlanan yazıda, gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Barış Terkoğlu, yaptıkları öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkındaki haberleri nedeniyle hedef gösterilmişti.

TIKLAYIN-Türkgün; Ağırel, Pehlivan, Soykan ve Terkoğlu'nun fotoğraflarını manşetten verdi: Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP'yi karalamaya çalışıyorlar

TIKLAYIN - Türkgün; Ağırel, Pehlivan, Soykan ve Terkoğlu'nun fotoğraflarını manşetten verdi: Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP'yi karalamaya çalışıyorlar

VİDEO - Gazeteci Murat Ağırel tehdit edildiğini iddia etti: Evimin önünde hep birileri var

Konteyner kent ziyaretinde gazetecilere Halk TV ve Ağırel, Soykan, Pehlivan ve Terkoğlu'nun hedef gösterilmesi hakkında konuşan Özel, şunları söyledi:

"Arkadaşlar siyasetçilere kişisel husumet güdüyor değiller"

"Siyasetçi dediğinizin eleştiriye açık olması lazım. Hep bunu savundum. Kaldı ki arkadaşlar varıp da siyasetçi kişileri hedef almış, o kişilere kişisel husumet güdüyor da değiller. Bir gerçek var başkentin göbeğinde, yerde bir cenaze duruyor. Cenaze, Ülkü Ocakları Başkanı'na ait. Taziyeye gidip bir çelenk yollama, bir hatır sorma bile yok.

"Ben Ateş ailesi için sustum"

Ayşe Hanım'ı bu olayın olduğu günden beri takip ederiz. Ben konuyu siyasileştirmemek istediğimi hep söyledim ama en son bana geldi dedi ki, 'Başkanım bu konuyu konuşun, duyurun.' Ben onlar için susuyordum. Ben Cumhurbaşkanı'ndan kendisi için randevu istedim. İnanın Sayın Bahçeli'den de istedim. Bahçeli çağırsa koşa koşa oraya da gidecek. Kadıncağızın bir tane derdi var; iki kızı babasız kaldı, babalarının kanı yerde kalmasın diyor. Suçlular hesap versin diyor.

Yarım bir iddianame yazmışlar Timur Soykan'ın deyimiyle. Bir kısmı var, tetikçiler var. Tetiği çektirenler, azmettirenler, hedef gösterenler, izlettirenler, kaçtıktan sonra bunlara yardım edenler yok. Bunların altına Audi arabaları çekenler yok. O yüzden de 4 gazeteci oturmuş, bizim yaptığımız gibi bu konuları konuşuyor. Türkgün gazetesi sürmanşetten hedef gösteriyor. Bu siyasette olmaması gereken bir şey."

Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bir kez daha sesleniyorum; bu partinin içinde bazıları var. Genellemek, topyekün kötülemek istemiyoruz ama bu partinin bir evladı öldürülüyor. Bu iki isim var. Bu isimlerle ilgili iki şey var. 1, bütün kamuoyu bu kişilere başvurulmasını ve bu kişilerle bağlantılı kişilerin sorgulamaya dahil edilmesini istiyor. 2, bu ikisinden bu parti yaka silkiyor. Ben bunu aylardır söylüyorum. Bu ikisini bu ikisinden başka savunan var mı? Ya birbirlerini ya kendilerini savunuyorlar. 

"Bu işi halletmek Devlet Bey'e düşer"

MHP Genel Başkan Yardımcılari İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın ile Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle başlayan gerilim devam eden Özel, Yönter ve Yalçın için "Ben hiçbir partinin içişlerine karışmam ama bu ikisinin durumu hakikaten Türkiye'de vicdanları sızlatıyor. Her şeyin altından çıkıyorlar" dedi. Özel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Dün Kayseri'de seçimi kaba kuvvetle iptal ettirmeye uğraşanlar vatandaştan demokrasi tokadını yedi"

"Dün Kayseri'de seçimi kaba kuvvetle iptal ettirmeye uğraşanlar vatandaştan demokrasi tokadını yediler. Diyoruz ki gerilim tırmanmasın. Ben grup başkan vekilimi MHP grup başkan vekilime aratmışım. Devlet Beyle konuşun, bu gerilimi tırmandırmayalım demişim bizim tarafa. İntikam almak, karşı saldırı, hedef göstermek, şiddet içeren dil yok, siyasi üslup içinde kıracağız diyorum, adamlar tutuyorlar dünya kadar hakaret ediyorlar. Bu gücü nereden alıyorlar? Bunları bu siyasetten birilerinin temizlemesi lazım. Bu da Devlet Beye düşer.

TIKLAYIN - Özgür Özel'den "Şerafettin Bahadır" tepkisi: Sopaya sarılanla normalleşme olmaz

"Onlar siyasetçi değiller, başka bir şeyler"

Devlet Bey geçmişte çok olumsuz ilişkilere son vermesiyle bilinen, mafyayla ilişkileri bitiren, bir örgütü baştan aşağıya belli bir çizgiye çeken yapısıyla takdir topluyordu. Şimdi de bu iş hiçbirimize düşmez. Biz söylüyoruz söylüyoruz değişmiyor. Varıp da bizim başka bir şey yapacak halimiz yok. Bu işi halletmek Devlet Bey'e düşer. Ben mutlaka bu konuyu değerlendireceğini düşünüyorum. MHP'nin tümünü o içerideki odaktan ayrı değerlendiriyoruz. O odak normalleşmeye karşı çünkü o odak normal bir Türkiye'de vücut bulamaz. Onlar siyasetçi değiller, başka bir şeyler."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.