Politika

Özgür Özel: Bazı arkadaşlar, “Kemal Bey siyasetin tümüyle dışında kalırsa biz de siyaset yapamayız” gibi bir kaygı içindeler, belki bundan Kemal Bey de etkileniyor

"CHP’li olup CHP’nin başarısızlığı için çalışanlar oldu"

02 Haziran 2024 08:18

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hançer" açıklamalarına ilişkin olarak, "Benim gördüğüm Kemal Bey’le çok yakın siyaset yapmış bazı arkadaşlar, “Kemal Bey siyasetin tümüyle dışında kalırsa biz de siyaset yapamayız” gibi bir kaygı içindeler. Belki bu kaygıdan Kemal Bey de etkileniyor. Bu partiye verilen hiçbir emek boşa gitmeyecek." dedi. 

Özel, CHP’nin içinde karışıklık var gibi gösterilmek istendiğini belirterek “İktidara yürüyoruz. Bu süreçte CHP’nin içi de normalleşecek. İç düzenimizde bütün kuralları ve kurumları işleteceğiz” dedi.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan 'değişim' tartışmasını başlatan İmamoğlu'na isimsiz gönderme: Boşuna demiyorum hançerlendiğimi

Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'a konuşan Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kemal Bey’le Türkiye’nin gündem koşullarında diyaloğumu en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyorum. “Hançer” başta olmak üzere yaptığı açıklamalar kamuoyunda tartışma konusu oldu. Tartışmalara açıklık getirmek benim değil Kemal Bey’in yapacağı bir şeydir. Benim gördüğüm Kemal Bey’le çok yakın siyaset yapmış bazı arkadaşlar, “Kemal Bey siyasetin tümüyle dışında kalırsa biz de siyaset yapamayız” gibi bir kaygı içindeler. Belki bu kaygıdan Kemal Bey de etkileniyor. Bu partiye verilen hiçbir emek boşa gitmeyecek. Bunu zamanla herkes görecek."

"Tek hedefim var CHP'yi iktidar yapmak"

"Benim yerel seçimlerden sonra gündeme getirdiğim normalleşme aslında olması gerekeni, demokratik olanı aramak. Bu anlamda parti içi de normalleşecek. Ben bu partide kimsenin değil, CHP’nin adamıyım. Tek hedefim var, CHP’yi iktidar yapmak. (Masasının üzerindeki anketleri göstererek) Bakın burada kamuoyu ne diyor? “En beğendiğim kişi Mansur Yavaş” diyor. Sonra kim? Ekrem İmamoğlu. Sonra ben geliyorum, daha sonra Erdoğan geliyor. CHP lideri, AKP liderini geçmiş durumda. Ben CHP’nin iktidarı için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağım. Mansur Bey’in size söylediği iki arzu, CHP’nin bütünlüğü ve CHP’nin her kesimden oy alma ikliminin sürmesi benim de yüzde yüz katıldığım bir hedeftir."

"CHP’li olup CHP’nin başarısızlığı için çalışanlar oldu"

"Yerel seçim sürecinde özellikle aday belirleme aşaması sancılı oldu. Devamında da CHP’li olup CHP’nin başarısızlığı için çalışanlar oldu. Onlarla ilgili yerel olarak işletilecek disiplin sağlıklı sonuç vermeyecekti. Bunu merkeze çektik. Düşüncem acımasız bir partiden atma durumunun olmaması. Partiden attın, öyle kişiler var ki CHP’nin dışında başka bir şeyle ilgilenemez. Onların ruhunu da mı söküp atacaksın? Burada sistemli bir zarar verme olmamışsa affedici olmak gerek."

Dünya ile iletişim

"Bugünlerde Azerbaycan’dan haber bekliyorum. Bir diyalog ortamı oluştu. CHP’nin Batı ile ilişkilerinde genel olarak sorun yok. Çin ve Rusya liderleri katında bir davet söz konusu. 

Röportajın tamamını okumak için tıklayın 

Ne olmuştu? 

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hançer göndermesine yanıt vererek, "O hançeri sen çok uzun yıllar tuttun. Getirdin 15 Temmuz’da milletin sırtına sapladın" demişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partideki değişim tartışmalarına ilişkin olarak "Boşuna demiyorum hançerlendiğimi" sözlerine; "İlk kez söylüyorum. Ben bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, görüşemedik ama ben ısrarla aradım en son bunu kimseye de söylemedim, en son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti. Benim muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım" diyerek yanıt verdi.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" sözlerine Imamoğlu'ndan yanıt: Muhatap alacağım bir tarif değil

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'deki basın toplantısında, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendirirken, ''CHP'de hiç kimse birbirini hançerlemez, hançerlemedi. CHP yoldaşlık ilkesiyle hayatına devam eden bir siyasi partidir. Türkiye'nin önüne bir tartışma konusu koymak yerine, içinde bulunduğu kaostan çıkaracak çıkış planının peşindeyiz" dedi.

TIKLAYIN - CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP'de hiç kimse birbirini hançerlemez, hançerlemedi