Seçim 2024

Özgür Özel, heyet görevlendirdi: CHP Van'a gidiyor

02 Nisan 2024 19:19

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine AKP'nin adayına verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi. Van'da gidecek heyet, CHP Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşuyor.

AKP iktidarı Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 oyla kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkını Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerin elinden aldı. Zeydan’ın alması gereken mazbatanın 130 bin oy fark attığı AKP’li rakibi Abdullahat Arvas’a verilmesi YSK tarafından kararlaştırıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in karara tepki göstermesinin ardından CHP parti olarak da harekete geçti. Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine AKP'nin adayına verilmesi üzerine  Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşan bir heyet görevlendirdi.

Özel, “Van'da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç'tan oluşan heyetimizi görevlendirdik” açıklaması yaptı.

Memnu haklar nedir?

Memnu haklar, diğer bir deyişle yasaklanmış haklar, kişinin ceza mahkumiyeti nedeniyle, ceza kanununun dışında farklı kanunlardan kaynaklanan mahrum edildiği haklardır. Memnu hakların iadesi ise, bu hakları geri almak için düzenlenen bir ceza hukuku kurumudur.

TIKLAYIN - Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı DEM Partili adayın yarısından daha az oy alan AKP'li adaya verdi!

TIKLAYIN  - İmamoğlu'ndan Zeydan kararına tepki: DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır

TIKLAYIN - Özgür Özel'den 'Van' açıklaması: Bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır

TIKLAYIN - Van'da kazanan Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı; DEM Parti “Halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!" dedi

TIKLAYIN - Van İl Seçim Kurulu Başkanı'ndan Zeydan kararına muhalefet şerhi: Kararı YSK vermeli

TIKLAYIN - Dem Parti’den Van’da kazanan Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasına ilişkin açıklama: Halkın iradesine saygı duyun!

TIKLAYIN - Başak Demirtaş'tan Abdullah Zeydan tepkisi: Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van’dayım

TIKLAYIN - HÜDA PAR'dan Van açıklaması: Kazanan adaya mazbatanın verilmemesi, halk iradesinin gasp edilmesidir

VİDEO - Van’da Abdullah Zeydan’ın memnu hakların iadesinin iptalini protesto eden vatandaşlara polis müdahalesi

GALERİ - Van'da kazanan DEM'li Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınmasına tepki yağdı: Halka siyasi pusu kuruluyor