Politika

Özgür Özel'den Erdoğan'a "özel" hediye; Sadece 2023 adet üretildi

03 Mayıs 2024 11:47

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede karşılıklı hediyeler verildi. Alınan bilgiye göre, CHP Lideri Özgür Özel,  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi ve Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macununu, Erdoğan da Özel'e fincan takımı, çay ve bal hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 35 dakika süren görüşmede Özel, Erdoğan’a Paşabahçe’nin “Gururla” serisinden “Cumhuriyet Ateşi” isimli objeyi hediye etti. Yalnızca 2023 adet üretilen objenin değerinin, 9 bin 550 TL olduğu öğrenildi. Özel, ayrıca Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macununu da Erdoğan'a hediye etti. 

Erdoğan ise görüşmede Özel'e, fincan takımı, çay ve bal hediye etti.

“Cumhuriyet Ateşi” 

Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’nin Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak’a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.