Politika

Özgür Özel'den ''gri liste'' açıklaması: Üç yıldır bizi orada tutan ve Türkiye'yi bu utançla yüzleştiren iktidardan başkası değildi

29 Haziran 2024 12:51

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeden çıkarılmasına ilişkin, "Biz gri listeye 2021 yılında girdik. Biz gri listeye bugün son günlerde hızla yapılan bazı kanuni düzenlemeler yapılmadığı için girdik... Üç yıldır bizi orada tutan ve Türkiye'yi bu utançla yüzleştiren iktidardan başkası değildi" dedi.

CHP'nin İstanbul Planlama Ajansı’nda düzenlediği ve üç gün sürecek "Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayı" başladı. Çalıştayın ilk günkü programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel ve Ensar Aytekin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

"Övünülecek değil, çok utanılacak bir durum"

CHP lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasına değindi.

Özel, şunları söyledi:

"Bugün gri listeden çıkmakla övünüyoruz. Buradan hatırlatalım; biz gri listeye 2021 yılında girdik. Biz gri listeye bugün son günlerde hızla yapılan bazı kanuni düzenlemeler yapılmadığı için girdik... Gri listeden çıkarılmamızdan bir gece önce siyasi değerlendirmelerle, 'bizi orada tutacaklar mı' gibi tuhaf değerlendirmelerle yani özgüveni eksik bir şekilde yarım yamalak Burkina Faso'nun olduğu yerden kurtulduk. Ama üç yıldır bizi orada tutan ve Türkiye'yi bu utançla yüzleştiren iktidardan başkası değildi."   (ANKA)