Politika

Özgür Özel: Devlet Bey’in istediği gibi gitse, ilk fırsatta o iki isme ceza verir; bunun çok ağır bedelleri olacağını görüyor

14 Haziran 2024 13:50

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili, "Partisinde genel başkan yardımcısı pozisyonundaki iki kişinin meselenin neresinde olduğunu görüyor. Ama bu meselenin çok ağır bedelleri olacağını da görüyor. Her şey Devlet Bey’in istediği gibi gitse, ben ilk fırsatta Devlet Bey’in, o ikisine siyaseten ceza vereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'den Yavuz Oğhan'a konuşan Özel, gündemdeki Sinan Ateş cinayeti, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı zirve, önümüzdeki günlerde görüşeceği bakanlarla vergide adalet konusu gibi birçok konuda önemli mesajlar verdi.  

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

Röportajdan öne çıkanlar şöyle: 

Yavuz Oğhan: Kim karşı bu normalleşmeye?

Özgür Özel: MHP'nin içinde birileri bu normalleşmeden rahatsız. Aslında MHP'de Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılmasını istemeyen kim varsa normalleşmeden rahatsız. Çünkü normalleşmek demek ülkede siyasilerin görüşmesi kadar adaletin tecelli etmesine de engel olunmaması anlamını taşıyor.

Yavuz Oğhan: Kuralların işlemesinden bahsediyorsunuz…

Özel: Kuralların işlemesi, hukukun işlemesi. Maalesef AKP MHP ilişkisi, zaman zaman hani diyorlar ya 15 Temmuz günü sokakta kuruldu. Dün en son dayanamadık söyledik. MHP'nin internet sitesinde vatandaşlara 15 Temmuz’da sokağa çıkmayın tavsiyesi hala var. Burada şunu da söyleyeyim. Benim çağrımla meclis açıldı. Biz meclise gittik. MHP'den ilk gelenler bize de dediler ki kardeşim ne işiniz var burada? Bizi de sürüklediniz peşinizden. Çünkü hiç niyetleri yoktu onların o zaman meclise gelmeye.

"Erdoğan bence 1-2 yıl zor gider"

Yavuz Oğhan: Üç ekonomi yetkilisi yani Yalçın Karatepe, Selin Sayek Böke ve Volkan Demir, Mehmet Şimşek’e gidecekler. Orada da, CHP ekonomik krizin bir parçası haline gelir kaygınız var mı?

Özel: Erdoğan diyor ki; ‘4 yıl seçimsiz dönem’. Muhalefetin hemen erken seçim yapabileceği bir meclis aritmetiği yok. Erdoğan diyor ki; 4 yıl. Bence 1-2 yıl zor gider. Ama bu insanların bir bayram daha geçirecek durumları yok. Benim buradaki yaklaşımım bu. Bunun için görüşeceğiz. Yoksa 22 yıllık ekonomi programına niye ortak olayım? MHP işte ortak ben de dedim ki; ortağını bize ittirme.

Yavuz Oğhan: Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nı sallayan açıklamasını böyle mi okuyorsunuz?

Özgür Özel: Sadakat var, tehdit var, destek var, kırgınlık ifadesi var. Metinde yok yok. Her isteyen istediği yerden okusun. Ağır Rusça romanlar olur böyle. Bir sayfasını çevir çevir oku. AK Parti'nin içine mesaj var. Yöneticilerine mesaj var. Erdoğan'a mesaj var. Kendi tabanına mesaj var. Ama bir yandan da, ‘Aman ha, köprüleri atmadık. Sen bizi bıraksan da biz seni bırakmayız” diyor. Yani siyasi platonizm de var işin içinde. Aslında aramız bozuk ama dön bana kimse ayıramaz bizi diye bir şey de var yani. Herkes ittifakına sahip çıksın. 

TIKLAYIN - Özgür Özel "MHP'deki ikili" demişti, "Onlardan biri benim" diyen İzzet Ulvi Yönter, yanıt verdi: Aşağılık müfteri, iddialarını ispat etmezsen ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun!

Yavuz Oğhan: Tavrınıza eleştiriler var. Nasıl muhalefet partisisiniz? Bastırsanıza, harekete geçsenize diye…

Özgür Özel: Erken seçim sokakta konuşulursa ben buna duyarsız kalmam. Bunu söyledim. Erken seçim de talep ederiz. Ama şöyle bir duruma da düşmemek lazım. Vatandaşın bir seçim yorgunluğu var. Anketler de seçmenin çoğunluğunun erken seçim istemediğini gösteriyor. Tersine çıksa ben yarın erken seçim isterim.

Yavuz Oğhan: Bu anketler mi belirleyecek erken seçime ilişkin tavrınızı?

Özgür Özel: Biraz anket, bir de sokak belli ediyor.

Yavuz Oğhan: İktidarın ömrü için ‘1-2 yıl’ dediniz. Zaten erken seçim öngörüyorsunuz…

Özgür Özel: Öyle görüyorum . Bu kafa hele hele bu hukuk tanımazlık. Bu kafayı sürdürürseniz büyük bir kriz daha patlar ve o kriz patladığında önünde kimse duramaz. O zaman da erken seçim kaçınılmaz olur. Ha bugünlerde işte Devlet Bey erken seçim çağrısı yapar mı bilmem. Onlara ben çok ihtimal vermiyorum. Ama o onun uzmanlık alanı. İttifak ortaklarını yarı yolda bırakıp erken seçim çağrısı yapmak MHP'nin geçmiş pratiğinde var. Ama biz sokağı dinlemeyi sürdüreceğiz. Günü geldiğinde erken seçim de talep ederiz. Erken seçimi talep etmek kadar yapılacak erken seçimi kazanıp Türkiye'nin önünü açmak da önemli.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın


Özel daha da önce de "İkili" ifadesini kullanmıştı 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "MHP örgütünün illallah dediği ikili" diyerek hedef aldığı ve Sinan Ateş cinayeti ile ilgili sorular yönelttiği isimlerden birinin kendisi olduğunu belirterek, "En küçük ilgi ve alakamızın söz konusu dahi olmadığı bahse konu cinayet iddianamesiyle ilgili dün soru kalıbı içinde telaffuz ettiğin iddialarını ispat etmezsen, alçaksın, ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun" ifadelerini kullanmıştı. 

TIKLAYIN - Bahçeli’nin sert çıkışı gazete manşetlerinde nasıl yer buldu?

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU'NUN ANALİZİ - Bahçeli "AKP içinde suyu bulandıranlar, feragat ederiz, gereğini yaparız" sözleriyle ne demek istedi; Cumhur İttifakı'nın sürmesini koşula mı bağladı?

TIKLAYIN - Bahçeli'den sert çıkış: AK Parti içinde suyu bulandıranları da dikkate alarak, normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız!