Gündem

Özgür Özel, Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti: Haklı davasını savunacağız

05 Haziran 2024 17:28

CHP lideri Özgür Özel, eşi ve iki oğlu  AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabaları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Özel, durumu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eşi ve iki oğlu AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Ziyarette Emine Şenyaşar'ın oğlu DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar da bulundu.

Ferit Şenyaşar, Özel'e "6 yıldır elinde beyaz mendili ve adalet yazısıyla devletten adalet istiyor. İki evladı devlet hastanesinde katlediliyor. Eşiyle beraber çocuklarının durumunu öğrenmek için hastaneye gidiyor. Eşini gözleri önünde katlediyorlar. Bütün deliller karatılıyor. Anne 846 gün Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu. 123 gündür de Adalet Bakanlığı önünde adalet istiyor. Bir oğlum da 6 yıldır tutuklu, oğlum bırakılsın ben de eve gideyim diyor" dedi.

"Biz haklı mücadelesinde yanındayız"

Özgür Özel ise, "Konuştuğu dili, Kürtçeyi bilmiyorum. Ama hiç tercüme etmeseniz de ne dediğini çok iyi biliyorum. Kendi annemin gözünden akmış gibi hissediyorum. O gün orada yaşananlar, hastanede yaşananlar bu isyanın en haklı sebebi. Herkesin gözünün önünde olan katliama devlet gözünü yumamazdı. Ama malesef devletin gözünü yumdular. Biz haklı mücadelesinde yanındayız. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'le konuşan Emine Şenyaşar, "Çocuklarım gitti, perişan olduk. Bu faşizmle olmaz. 6-7 yıl oldu, çocuğum hapiste. Oğlumun bir suçu yok, oğlumun bırakılmasını istiyorum. Hastaneyi kan gölüne çevirdiler, sonra da boyadılar, delilleri o gece yok ettiler. Eşim hastanede yangın söndürme tüpleriyle öldürüldü, kurşun izi yoktu. Bu ne zulümdür" dedi.

Ferit Şenyaşar ise, "Azmettiren eski AK Parti milletvekilidir. Dokunulmazlığı kaldırılmasına rağmen yürütülen soruşturmada ismi geçmiyor" dedi.