Politika

Özgür Özel ile vatandaş arasında "Hamas" tartışması: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil!

16 Haziran 2024 13:18

Manisa'da bayram namazı sonrası bir kişi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "İsrail'e tepki gösteriyorsunuz ancak Hamas'ı da terör örgütü olarak değerlendiriyorsunuz" dedi. Özgür Özel ise, "Ben Filistin tanınsın, özgür olsun diye dünyadaki her tarafı geziyorum ve Cumhurbaşkanı bana teşekkür etti, 'sen Filistin için mücadele ediyorsun' diye. İspanya, Filistin'i tanıdıysa benim mektubumla tanıdı. O yüzden bayram sabahı ne konuştuğunu bil de konuş, tamam mı?" yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesi merkezindeki Hatuniye Camisi'nde kıldı.

Camiden ayrılırken Özel'e bir vatandaş, "İsrail'e tepki gösteriyorsunuz ancak Hamas'ı da terör örgütü olarak değerlendiriyorsunuz" dedi.

Özgür Özel ise vatandaşa, "Beni bir dinle de bayram sabahı. Ben dünyadaki 119 ülkeye mektup yazdım. Ne dedim biliyor musun, 'Filistin'i tanıyın' dedim. İspanya, Filistin'i tanıdıysa benim mektubumla tanıdı. Bugün de biz gece uyurken üzerimize bomba atsalar ne olursa aynı şey. O da onu öldürüyorsa yanlış yapıyor, o da onu öldürüyorsa yanlış yapıyor" cevabını verdi.

Özel, "Ben Filistin tanınsın, özgür olsun diye dünyadaki her tarafı geziyorum ve Cumhurbaşkanı bana teşekkür etti, 'sen Filistin için mücadele ediyorsun' diye. O yüzden bayram sabahı ne konuştuğunu bil de konuş, tamam mı?" ifadelerini kullandı.(AA)