Politika

Özgür Özel Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek

01 Haziran 2024 11:36

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani Davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş ile görüşeceği öğrenildi.

Medyascope'den Ferit Aslan'ın haberine göre, Özgür Özel, Kobani davası kararlarının ardından yaptığı açıklamada verilen cezaların siyasi olduğunu söyledi ve karardan sonra Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın eşi Sedat Şenoğlu’nu telefon ile aradı.

Özgür Özel, 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek.

Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etmişti. Ziyaretinin ardından gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Demirtaş dışarıda olsaydı sivil siyasetin önü çok daha rahat açılırdı ve ben eminim terör olayları da biterdi. O nedenle Sayın Demirtaş'ın içeride tutulmasını asla doğru bulmuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN-Selahattin Demirtaş'ın ziyaretine giden Kılıçdaroğlu: Dışarda olsaydı, terör olayları biterdi