Gündem

Özgür Özel, sığınmacılar için “kapalı nüfus sayımı” çağrısında bulunacak

CHP MYK'da “Suriye dosyası” masaya yatırıldı

04 Temmuz 2024 10:40

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’deki sığınmacı sayısının tam olarak ortaya konabilmesi amacıyla, hükümete sokağa çıkma yasağını da kapsayacak şekilde kapalı nüfus sayımı yapılması çağrısında bulunacak.

Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında dün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) gündemlerin den biri de, Suriye uyruklu bir kişinin Kayseri’de 7 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla başlayan şiddet olayları oldu.

Ekol TV’den Eray Görgülü’nün haberine göre, toplantıda Kayseri’de yaşananlarla ilgili Genel Başkan Özel’e detaylı bilgi verilirken, CHP’nin üzerinde çalıştığı “Suriye dosyası” da masaya yatırıldı. Yankı Bağcıoğlu ile Murat Bakan, sığınmacı sayısının tam olarak ortaya konabilmesi amacıyla, önceki yıllarda olduğu gibi, sokağa çıkma yasağının uygulanarak kapalı nüfus sayımı yapılması gerektiğini ifade etti. Her iki isim de ancak bu şekilde gerçek sayının ortaya konabileceğini belirtirken, hangi ilde ne kadar sığınmacının bulunduğunun da ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in öneriyi gündemine aldığı ve önümüzdeki günlerde bu konuyu dile getireceği öğrenildi. Bu kapsamda Özgür Özel, hükûmete bir çağrıda bulunacak ve en kısa sürede, kapalı nüfus sayımı yapılması talebinde bulunacak.