Gündem

'Paradise Papers' haberine beraat

Paradise Papers" haberleri nedeniyle yargılanan Evrensel’in eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı beraat etti

19 Mart 2019 12:46

Evrensel gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı, “Paradise Papers kayıtlarından Albayrak ve ağabeyi de çıktı” haberi nedeniyle  'hakaret' ve 'iftira' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Evrensel'de yer alan habere göre, 50 ülkeden 120’den fazla politikacı ile çok sayıda patronun off shore hesaplarıyla ilgili "Paradise Papers" adı verilen ve toplam 13 milyon 400 bin belge dünya genelinde 96 basın-yayın kuruluşu tarafından incelenerek yayımlandı. Belgelerde Türkiye’den eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, mevcut Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak ile kardeşi Serhat Albayrak,  dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın iki oğlunun adı da geçmişti. 

Adı geçen belgelere ilişkin Evrensel'de 8 Kasım 2017 tarihli “Paradise Papers kayıtlarından Albayrak ve ağabeyi de çıktı” ve 9 Kasım 2017 tarihli “Paradise Papers: Kendilerine cennet halka cehennem” başlıklı haberler nedeniyle dönem Evrensel'in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı'ya ‘hakaret’ ve ‘iftira’ suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında Sarı'nın beraatine karar verildi.

Sarı'nın 6 yıla kadar hapsi isteniyordu.