Dünya

Paris'te müzik festivaline katılan kadının toplu tecavüze uğradığı iddia edildi

25 Haziran 2024 13:16

T24 Dış Haberler

Paris'te bir müzik festivaline katılan İngiliz bir kadının tecavüze uğradığı iddia edildi.

Kimlik bilgileri açıklanmayan turist kadın, Fransa'nın başkentinin merkezindeki Chatelet-Les Halles bölgesinde ağlarken ve iç çamaşırını tutarken bulundu.

Genç kadın, Fete de la Musique'e (Müzik Festivali) gittiğini, burada birkaç erkek tarafından toplu tecavüze uğradığını ve cep telefonunun çalındığını söyledi.

İddia edilen saldırının, 22 Haziran sabahının erken saatlerinde meydana geldiği öne sürüldü. 

İtfaiye ekipleri tarafından Cochin Hastanesi'ne götürülen kadının uğradığı saldırı ile ilgili polis araştırmasının sürdüğü belirtildi. 

Aynı gün, yaşları 13 ila 17 arasında değişen 5 genç kız, Paris'in güney doğusunda, aynı festivalin bir parçası olan başka bir etkinlikte hedef alındığını dile getirdi. 

Kızlar dans ederken kollarında bir acı hissettiklerini, kısa bir süre sonra başlarının döndüğünü ve midelerinin bulandığını ifade etti. 

Saint-Maur Belediye Başkanı Sylvain Berrios, bu gibi olayların durdurulmasının zor olduğunu ancak bölgede güvenliğin artırıldığını söyledi. 

Her yıl düzenlenen festival, müziği tanıtma misyonuyla 21 Haziran'da Fransa genelinde gerçekleşiyor. Dünyanın dört bir yanından amatör ve profesyonel müzisyenler performans sergiliyor.