Dünya

Pentagon: Rusya'nın 70 ile 80 bin arasında kayıp verdiğini tahmin ediyoruz

Pentagon Müsteşarı, ayrıca, ABD'nin değil Çin'in Tayvan politikasının değiştiğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

09 Ağustos 2022 12:32

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği Şubat ayından bu yana 70 ile 80 bin arasında kayıp verdiğini tahmin ettiklerini belirtti.

Kahl, bu rakamın biraz daha düşük veya yüksek olabildiğini hatırlatarak "Rusya'nın savaşın başlangıcından bu yana Putin'in amaçladığı hiçbir şeyi başaramadığını" söyledi. Ukrayna'nın kayıplarıyla ilgili rakam vermeyen Müsteşar, "İki taraf da önemli kayıplar veriyor. Rusya-Ukrayna Savaşı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en şiddetli konvansiyonel savaş" değerlendirmesini yaptı.

Kahl, ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği 1 milyar dolar değerindeki silah ve mühimmat ekipmanlarıyla beraber savaşın başlangıcından bu yana 9,1 milyar dolar değerinde silah yardımı yaptıklarını sözlerine ekledi. 

"Tayvan politikamız değişmedi"

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından tırmanan Çin-Tayvan gerginliğine de değinen Kahl, "Çin'in askeri güç kullanmasını da Tayvan'ın bağımsızlığa yönelmesini de desteklemiyoruz. Mevcut düzenin devamını isteyen politikamız henüz değişmedi. Ama Çin'in politikası değişti ve yeni bir statüko yaratmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.