Dünya

Peru'da bulunan Maria uzaylı mı, mumyalanmış bir insan mı?

Peru'da keşfedilen Maria isimli mumyanın insandışı parmak izi karışıklık yarattı

26 Temmuz 2024 14:02

T24 Dış Haberler

Peru'da 'María' olarak adlandırılan mumya, UFO araştırmacılarına göre binlerce yıl boyunca Peru'nun güneyinde gömülü kalmış bir "mumyalanmış uzaylı".

María'nın, yumurta şeklinde bir başı, uzun üç parmaklı elleri ve üç parmaklı ayaklarıyla tebeşir beyazı bir humanoid olduğu belirtiliyor.

Ancak bilim insanları, hükümet yetkilileri ve arkeologlar, María'nın muhtemelen sıradan bir insan mumyası olduğunu ve keşfedildiğinde, planktonların fosilleşmiş kalıntılarından oluşan toz benzeri bir madde olan diatomlu toprakla kaplı olmasından dolayı böyle anlaşılabileceğini düşünüyor.

Eski Colorado savcısı Joshua McDowell, María'nın parmak izlerinin geleneksel insan parmak izi desenleriyle tutarlı olmadığını belirterek, "María'nın parmak izleri insan izleriyle uyuşmuyor" açıklamasında bulundu. 

McDowell, bu garip parmak izlerinin María'nın gezegenler arası bir varlık olduğuna dair kesin kanıt olmadığını vurgulayarak, "Belki de cildinin korunma şekliyle ilgili bir durum olabilir" dedi. 

Peru Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nden arkeolog Flavio Estrada, düzenlediği basın toplantısında, "Bu tamamen uydurma bir hikaye." dedi.

Maria'ya dair çalışmalar hala devam ediyor.