Gündem

Pervin Buldan'dan Tansu Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

01 Haziran 2024 12:58

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Pervin Buldan, 90’lı yılların başbakanı Tansu Çiller’in hayatını kaybeden eşi Özer Uçuran Çiller ile ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle" ifadelerini kullandı.

Pervin Puldan, Çiller’in başbakanlık yaptığı dönemde faili meçhul cinayetle katledilen eşi Savaş Buldan'ın ölümünü hatırlatarak, "Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, başbakanlığı döneminde ellerinde PKK'ya yardım eden Kürt iş insanlarının olduğu bir liste olduğunu söylemiş ve 3 yılda yaklaşık 19 Kürt iş insanı faili meçhul cinayetlerle öldürüldü.

Söz konusu dönemde Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Hakkarili Hacı Karay ve Diyarbakırlı iş insanı Adnan Yıldırım 2 Haziran 1994'te İstanbul'da kaçırılmış, cesetleri de iki gün sonra Bolu'da bulunmuştu. Otopsi raporlarına göre, üçü de işkence ile öldürüldü.

TIKLAYIN | Doğan Akın'ın yazısı: 20 soruda Tansu Çiller Türkiye'sinin karanlığında işlenen o cinayetler

TIKLAYIN | İlk kadın Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller yaşamını yitirdi; işte tarihe geçen açıklamasıyla Çiller'in hayatı