Spor

Philipp Lahm: Katar'a gideceğime turnuvayı evden takip ederim

Katar'da pek çok göçmen işçi stat inşaatlarında hayatını kaybetmişti

08 Ağustos 2022 10:48

Almanya ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Philipp Lahm, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na gitmeyeceğini belirterek, "Bir ülkeye turnuva verildiğinde insan hakları konusu kilit nokta olmalı. Bu açıdan en kötü durumda olan böyle bir ülkeye turnuva verilirse, kararı vermek için belirlenen kriterleri düşünmeye başlarsınız" diye konuştu.

Almanya ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Philipp Lahm, 2022 Dünya Kupası'nın düzenleneceği ülke olan Katar hakkında çarpıcı sözler sarf etti.

2014 Dünya Kupası’nı kazanan Almanya’nın en önemli yıldızları arasındaki Lahm, Kicker’a verdiği röportajda 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nı evden izlemeyi tercih edeceğini söyledi.

"Delegasyonun bir parçası değilim ve taraftar olarak da Katar’a gitmeye hevesli değilim" diyen Lahm, "Katar’a gideceğime turnuvayı evden takip etmeyi tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’ün turnuva direktörü olan Lahm, göçmen işçilere yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştirilen Katar’ı sert sözlerle eleştirdi: "Bir ülkeye turnuva verildiğinde insan hakları konusu kilit nokta olmalı. Bu açıdan en kötü durumda olan böyle bir ülkeye turnuva verilirse, kararı vermek için belirlenen kriterleri düşünmeye başlarsınız."

Birçok basın kuruluşu ve insan hakları örgütleri tarafından yapılan araştırmalar, Katar’daki göçmen işçilerin insanlık dışı çalışma koşullarını gün yüzüne çıkardı. Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesinden sonra binlerce göçmen işçi stat inşaatlarında hayatını kaybederken, kadın hakları ve LGBT konularında da hiçbir gelişme yaşanmadı.

Lahm, Almanya Milli Takımı’nda yer alan oyuncuların da Katar’daki duruma dair eleştirilerde bulunması gerektiğini söyledi.