Dünya

Plastik cerrah, ameliyat ettiği eşinin ölümüne neden oldu

19 Haziran 2024 08:11

T24 Dış Haberler

ABD'nin Florida eyaletinde meydana gelen olayda, eşine ameliyat yapan bir plastik cerrahın, eşini 20 dakika boyunca ameliyat masasında bırakarak ölümüne yol açtığı iddia edildi.

Santa Rosa İlçe Şerif Ofisi'ne göre 41 yaşındaki Dr. Benjamin Jacob Brown, 33 yaşındaki eşi Hillary Ellington Brown'ın kalp krizi geçirmesi ve kendisi yerel bir hastaneye nakletmemesi üzerine, ölümünden 6 ay sonra tutuklandı. 

Operasyonun ardından yaşam destek ünitesine bağlanan Hillary, bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Benjamin Brown, kendi muayenesinde ikinci derece ağır cinayet ve kusurlu ihmal sonucu adam öldürmekle suçlanıyor. 

Sağlık departmanı belgesine göre genç kadına, minyatür kas plikasyonu/abdominal skar revizyonu, iki taraflı kol liposuction, dudak enjeksiyonları ve kulak prosedürleri uygulandı. 

Benjamin'in hiçbir tıbbi eğitimi olmayan eşinin kendi anestezisini hazırlamasına ve kendi derisine dikiş atmasına izin verdiği, durumun kolundaki liposuction sırasında daha da kötüleştiği belirlendi. 

Belgeye göre Hillary, eşine görüşünün bulanıklaşmaya başladığını ve "turuncu gördüğünü" söylediği ancak Benjamin'in eşinin yüzüne dolgu maddesi enjekte etmeye devam ettiği öne sürüldü. 

Hillary tepkisizleşip nöbet geçirmeye başladığında, Benjamin'in bir tıbbi asistanının acil servisi aramayı teklif ettiği ancak Benjamin'in reddettiği de iddia edildi. 

Benjamin'in 20 dakika bekledikten sonra acil servisi çağırdığı tespit edildi.

Şerif Ofisi, Birinci Bölge Adli Tabipliği ve Eyalet Savcılığı ile birlikte yürüttüğü kapsamlı bir soruşturmanın ardından Benjamin için tutuklama emri çıkardı. 

Hillary'nin babası Marty Ellington kızının ölümünden Benjamin'i sorumlu tutarak, "Egosu ve kibri yardım ihtiyacını gölgede bıraktı, beyninin oksijensiz kalma süresini uzattı ve nihayetinde ölümüne neden oldu" diye konuştu.