EURO 2024

Portekizli Milli futbolcu Rafael Leao: Yarın zorlu bir mücadele olacak

Portekizli hücum oyuncusu yarın yapılacak olan Türkiye-Portekiz maçı hakkında konuştu

21 Haziran 2024 20:17

EURO 2024 F Grubu ikinci maçında yarın Türkiye ile karşılaşacak Portekiz'in hücum oyuncusu Rafael Leao, Türkiye'nin çok iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu ve kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini söyledi. Futbolcu, maç öncesi değerlendirmelerde bulundu.

"Rakibimiz çok güçlü"

Yarın yapılacak maç hakkında konuşan Leao, "Yarın zorlu bir mücadele olacak. Rakibimiz çok güçlü ve çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Çok iyi oyunculara sahipler. Saha içi organizasyonları çok iyi, alanları çok iyi kullanıyorlar. Rakibimizin analizini çok iyi yaptık. Yarın ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz de savunmada ve hücumda kaliteli oyunculara sahibiz. Türkiye’nin o boşluklardaki güçlü oyunuyla, bizim kaliteli oyunumuz karşı karşıya geldiğinde çok zevk veren bir maç olacağını düşünüyorum. Boşlukları değerlendirerek neticeye ulaşmak istiyoruz ama grupta üçüncü maçımız olduğunu da unutmamalıyız" dedi.

"Saha içerisinde mücadele etmek istiyorum"

Çekya karşılaştırması yapan Leao, "Çekya maçına göre çok daha fazla boş alan bulabiliriz. Oyun tarzımızı sahaya yansıtmamız adına çok daha uygun bir maç olacağını düşünüyorum. Çekya maçı çok zorluydu. İkinci yarıda daha çok topa hakim olduk, top kayıplarımızı azalttık. Rakip inanılmaz mücadele etti. Yarın da 11’de oynar mıyım? Bilmiyorum. İnanılmaz oyunculara sahibiz. Takımıma yardımcı olmak istiyorum. Ancak saha içerisinde mücadele etmek istiyorum. Kenarda beklemek oyuncunun tercihi değildir. 11’de oynarsam iyi mücadele edeceğime inanıyorum. Portekiz Milli Takımı gibi önemli oyunculardan oluşan bir takımın parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum " ifadelerini kullandı.

"Çalhanoğlu kesinlikle bir fark yaratacak"

Türkiye'yi çok iyi analiz ettiklerinden bahseden Leao, "Hakan Çalhanoğlu’nun kesinlikle bir fark oluşturacağını düşünüyorum. Milan'da birlikte oynadık. İnanılmaz seviyede iyi bir oyuncu. Sadece geride değil, hücum hattında da çok etkili bir oyuncu. Kendisini çok iyi tanıyorum. Barış Alper Yılmaz da inanılmaz hızlı bir oyuncu. Bu iki oyuncunun fark oluşturacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Türk halkını da çok iyi biliyoruz"

Türk taraftarlarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Portekizli Leao, "Çok zor bir mücadele olacak. Türk halkını da çok iyi biliyoruz. Takımlarına olan sevgisini de Almanya’da çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığını da biliyorum. Ancak Portekiz taraftarının da desteğini her zaman arkamızda hissedeceğiz. Yarın çok baskı olacağını düşünüyorum. Mental olarak bunu hazırız. Çekya maçından buna deneyimliyiz" dedi.