Dünya

Prenses Diana'nın elbiseleri ve notları, açık artırmada 4 milyon sterlinden fazlasına satıldı

Müzayede, Diana'nın kişisel eşyalarının en kapsamlı koleksiyonu olarak nitelendirildi

28 Haziran 2024 08:19

T24 Dış Haberler

Prenses Diana'nın elbiseleri ve notları da dahil olmak üzere bir zamanlar kraliyet ailesi üyelerine ait olan eşyalardan oluşan bir koleksiyon, Kaliforniya'da düzenlenen açık artırmada 4 milyon sterlinden fazla bir fiyata satıldı.

Satışta 200'den fazla eşya yer aldı ve müzayedeciler tarafından 1997'de ölümünden iki ay önce kendi hayır müzayedesini düzenlemesinden bu yana Diana'nın kişisel eşyalarının en kapsamlı koleksiyonu olarak nitelendirildi. 

Diana'nın 1987 yılında Londra ve Almanya'da giydiği, İngiliz Victor Edelstein tarafından tasarlanan eflatun ipek ve dantel omuzları açık gece elbisesi, 910 bin dolar  ile satışta en yüksek fiyata ulaştı.

Edelstein, prensesin 1985 yılında Beyaz Saray'da John Travolta ile dans ederken giydiği ünlü lacivert elbiseyi de tasarlamıştı. 

Prenses Diana'nın Edelstein, Caroline Charles ve Catherine Walker gibi favori tasarımcıları, 26 Haziran'da Los Angeles'taki The Peninsula Beverly Hills'te düzenlenen Princess Diana's Elegance & A Royal Collection başlıklı müzayedede yer aldı.

Bu arada, Prenses Diana'nın 1986'da iki kez ve 1987'de Kraliyet Opera Binası'ndaki Sindirella gösterisinde giydiği Murray Arbeid imzalı gece mavisi straplez elbise de tahmini fiyatının üzerine çıktı.

Elbise 780 bin dolara satılarak alt tahmin değerinin neredeyse dört katına ulaştı.

Diana'nın 1988'de Prens William'ın Richmond Stadyumu'ndaki spor gününde ve 1992'de Prens Harry'nin Notting Hill'deki okulundan ayrılırken giydiği Walker tasarımı pembe çiçekli ipek gömlek elbise 444 bin 500 dolara satıldı. Bu elbiseden elde edilen müzayede gelirinin bir kısmı, belirtilen diğer parçalarla birlikte Muscular Dystrophy UK yararına kullanılacak.

Müzayedede ayrıca Prenses Diana'ya ait 20'den fazla el yazısı mektup, not ve tatil kartı da yer aldı. Mektupların çoğunun, Diana'nın büyüdüğü Northamptonshire'daki Althorp Malikanesi'nde Spencer ailesinin evinde eski bir kahya olan Maud Pendrey'e yazılmış olduğu öğrenildi. 

Diana'nın Harry'ye hamileyken 1984 yılında Pendrey'e yazdığı üç sayfalık el yazısı mektup, 44 bin 450 dolar ile tahmin edilen fiyatın yaklaşık 15 katına satıldı.