Eğitim

Prof. Dr. Cem Say, Boğaziçi'ndeki görevine iade edildi

17 Temmuz 2024 19:59

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyım yönetimi tarafından yapılan atamalara karşı yasal süreç başlattığı gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Cem Say görevine iade edildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyım yönetimi tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan ‘paraşüt’ atamalara karşı yasal süreç başlatması sebebiyle, hukuksuz bir şekilde Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Cem Say, açtığı göreve geri iade davasını kazanarak mahkeme kararıyla görevine geri döndü.

Karar'da yer alan habere göre, konu hakkında açıklamalarda bulunan Say, kararın Boğaziçi yönetimine göre bile absürt kaçan bir karar olduğunu, konu hakkındaki yönetmeliğin açık olduğunu ifade etti.

Boğaziçi yönetiminin genel olarak hukuksuz işler yaptığını dile getiren Say, kararı gören hukuk profesörlerinin, seçimle gelinen tek akademik makamın anabilim dalı başkanlığı olduğunu dile getirdiklerini ve böyle bir şey olamaz, yönetmelikte apaçık yazan bir şey ifadelerini kullandıklarını dile getirdi.

Say, yaptığının suç olmaması sebebiyle mahkemenin hakkında verilen kararı hukuk dışı bulduğunu ve beklemesinde sakınca olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

CANSU ÇAMLIBEL'İN SÖYLEŞİSİ - Prof. Dr. Cem Say: İnternetin her tarafının engelli olduğu bir ülkede yapay zekâyı nasıl geliştireceksiniz?