Gündem

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit ettiği ileri sürülen şüpheli serbest bırakıldıktan sonra paylaştı: Durmak yok yola devam

Şenol, "Cezasızlık suça teşviktir" denerek şüphelinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi

03 Ağustos 2022 08:44

Gazi Üniversitesi’nden enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u öldürme planlarına dair paylaşımları olan ve profesörün kapısına dana dili bırakan Mustafa Yücel'in ifadesi alınıp serbest bırakıldıktan sonra "Durmak yok, yola devam" paylaşımında bulundu.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise şüphelinin serbest bırakılmasına, "Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır" diye tepki gösterdi.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin bulunduğu binaya ‘dana dili’ bırakıldığını açıklamış, hakkında cinayet girişimi planlandığı yönünde iddialarda bulunmuştu. Kendini sosyal medya hesabında “avcı” diye tanımlayan ve silahlı pozlar veren şüphelinin, yapılan teknik takibin ardından Prof. Dr. Esin Şenol'un ofisinin olduğu binaya kadar geldiği, o anları “Av oyunu” diyerek sosyal medyada paylaştığı tespit edildi. Cinayet planladığı iddia edilen şüphelinin, Prof. Dr. Esin Şenol'un o saatlerde orada bulunmamasından dolayı planını gerçekleştiremediği öne sürüldü.

"Bugün Eskişehir adliyesine davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık"

Sosyal medyada şüpheli mesajları bulunan ve Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin önüne gittiği belirlenen Mustafa Yücel'in serbest bırakıldığı öğrenildi. Hakkında inceleme başlatılan ve Eskişehir Adliyesi’nde ifade veren Mustafa Yücel'in sosyal medya paylaşımında, “Hakkımda çıkan ‘gözaltına alındı, her yerde aranıyor' haberleri asılsızdır. Bugün Eskişehir adliyesine davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık ve kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

"Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır"

Gelişmelerin ardından Esin Davutoğlu Şenol, “Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır…İnsanların hayatına mal oluyorsunuz Fikrini sevmediğiniz insanlara şiddete azmettirip, cinayet kurgularını alkışlıyorsunuz. Canileri alkışlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.


TIKLAYIN - Ölüm tehdidi alan Prof. Esin Şenol'un kapısına dana dili bırakan failden "tüyler ürpertici" paylaşımlar; "Av başladı..."

TIKLAYIN - Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Cinayet girişiminden saat farkıyla kurtuldum

TIKLAYIN - Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u öldürmeyi planlayan aşı karşıtı serbest bırakıldı!


Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un ofisinin önüne 2 adet dana dili bırakıldı. Daha önce birçok kez aşı karşıtları tarafından tehdit aldığını ifade eden Şenol olaydan sonra koruma talebinde bulundu.

"Emniyet tehdidin çok ciddi olduğunu söyledi"
29 Temmuz günü üniversitedeki işinin çok yoğun olması nedeniyle geç saatte çıktığını anlatan Şenol, o gün yaşadıklarını “Evrak almak için ofise uğradığımda otopark görevlileri Avcı isimli bir hastamın beni ziyaret ettiğini söyledi. 3. kata çıkarken sekreter arkadaş bulunduğum kata iki tane dana dili bırakıldığını söyledi. Orada işimi hallederken aşağıdaki kafeden iki limonata ısmarlandığını öğrendim. Ben eve geldiğim anca emniyeti aradım. Bunun çok ciddi olduğunu ve hemen ihbarda bulunmamı söylediler” ifadeleri ile anlattı.

Karakola giderek şikayette bulunduktan sonra ifadelerin alındığını, kamera görüntülerinin incelendiğini ve bu kişinin Mustafa Yücel isimli kişi olduğunun tespit edildiğini belirten Şenol, “Ben son günlerde iki kadın saldırgan ile uğraşıyordum bu kişi kadrajımdan kaçmış. Benim hukuk işlerini yürüten avukat arkadaşım bu ikisine verdiği için dikkatini bu ikisi hakkında dosyalar hazırlıyor. Suç duyurusu yapıyor. Ama ikimiz de Mustafa Yücel isimli kişiyi gözden kaçırmışız. Emniyet önüme koyup paylaşımları bu deyince öğrendim yaptığı ölüm planı ve paylaşımları. Bütün bunları bir yayın şeklinde yapıyor. Bu kişinin kimlerle etkileşime girdiğine bakıyoruz bunu da takip ediyoruz. Hala paylaşım yapıyor gözaltına alınmadı hala ama emniyet işini yapıyor yakın zamanda yakalanacak diye düşünüyorum” dedi." />