Gündem

Prof. Tamer Dodurka: Uysal köpekler sokakların sigortası, onlar toplanınca boşluğu insana alışkın olmayan, saldırgan, karnı aç köpekler dolduruyor

31 Mayıs 2024 12:44

AKP’nin, sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa taslağı tartışmaları sürerken, hayvan psikolojisi üzerine çalışan veteriner hekim Prof. Dr. Tamer Dodurka, şehirdeki aşılı, sakin köpeklerin toplandığını belirterek, "Bu sefer insana alışkın olmayan, hakikaten daha saldırgan karnı da aç köpekler boşluğu doldurmuş. Halbuki toplanan uysal hayvanlar sokakların sigortası" diye konuştu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, hayvan psikolojisi üzerine çalışan veteriner hekim Prof. Dr. Tamer Dodurka ile yaptığı röportajdan satır başları şu şekilde...

Hiçbir köpeğin doğuştan saldırgan olmadığını kaydeden Dodurka, tehlikeli denen ırkların da çevresel faktörlerle saldırganlaştığını kaydetti.

Dodurka, şehirlerdeki asılı ve sakin köpeklerin toplandığını belirterek, "Bu sefer insana alışkın olmayan, hakikaten daha saldırgan karnı da aç köpekler boşluğu doldurmuş. Halbuki toplanan uysal hayvanlar sokakların sigortası" diye konuştu.

Prof. Dr. Tamer Dodurka, uyutulması gereken köpekleri doğru şekilde tespit edecek veteriner sayısının azlığına da işaret etti.