Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'dan İmamoğlu'na: Her türlü şerefsizliği yapıyorsun, adam satın alma, adam kayırma, ona buna paralar dağıtma!

"Sırf Kürtlerin yeniden sırtına binebilmek için..."

26 Mart 2024 07:43

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın İstanbul büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili kullandığı ifadeler gündem yarattı. Yerel seçimlere kısa bir süre kala çarpıcı iddialarda bulunan Kütahyalı, İmamoğlu’na yönelik, "Risk alarak söylüyorum her türlü şerefsizliği yapıyorsun. Adam satın alma, adam kayırma, ona buna paralar dağıtma. Sırf Kürtlerin yeniden sırtına binebilmek için" diye konuştu.

Yerel seçimler için artık son viraja girilirken, en çok merak edilen illerin başında İstanbul geliyor. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum arasında baş başa geçmesi beklenen yarışta sonuçlar şimdiden taraflar için heyecan yaratırken, siyaset arenasında söylemler ve iddialar da sertleşiyor. Son olarak gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili kullandığı ifadeler gündem yarattı.

Lider Haber'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kütahyalı, İmamoğlu için dikkati çeken iddialarda bulundu. Kütahyalı şunları kaydetti:

"Ekrem İmamoğlu, görüyorsun Kürtlerdeki değişikliği. Kürtlerin sırtına basarak kazanamayacağını görüyorsun. Risk alarak söylüyorum her türlü şerefsizliği yapıyorsun. Adam satın alma, adam kayırma, ona buna paralar dağıtma. Sırf Kürtlerin yeniden sırtına binebilmek için. Bak bugün tweet atım CHP’li delegelere rüşvet vermeye benzemez bu işler. CHP’li delegelere rüşvet verdin devlet karışmıyor, ben bildiğini biliyorum raporunu okudum. İlgili devlet kurumunun CHP’li delegelere nasıl rüşvet dağıttığının raporunu okudum, okuduğum gün söyledim. Devletten de korkmam gider açıklarım. Adam tutmaya adam kullanma yaparsan kazansan da elinde kalır!”