Gündem

Restoranda kanlı hesaplaşma: Yemek yerken kurşun yağmuruna tutuldular, 1 ölü, 2 yaralı

Oğuzhan Doğan (solda)

31 Mayıs 2024 11:41

Adana'da, Oğuzhan Doğan ile arkadaşı Musa Denizhan restoranda yemek yerken, motosikletle gelen Mete Dönmez ile İbrahim Demir Yarıkkaya'nın tabancalı saldırısında Doğan öldü, Denizhan ile restoran çalışanı Mahmut Bayram yaralandı. Dönmez ve Yarıkkaya ile azmettirici olduğu iddia edilen Mehmet Keskin tutuklandı. Yemekteyken durum paylaşan Denizhan'ı vurmak için ateş edip olayla ilgisiz olan Doğan'ı öldüren sanıklar hakkında müebbet ve 50'şer yıl hapis cezası istendi.

Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi'ndeki restoranda 9 Ekim 2023'te buluşan Oğuzhan Doğan ile arkadaşı Musa Denizhan yemek yerken, motosikletle gelen Mete Dönmez ile İbrahim Demir Yarıkkaya iş yerine tabancayla ateş açıp kaçtı. Silahtan çıkan kurşunlar, Doğan'ın başına, Denizhan'ın kulağına, restoran çalışanı Mahmut Bayram'ın ise bacağına isabet etti. Yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı. Oğuzhan Doğan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırganlar Dönmez ve Yarıkkaya ile azmettirdiği iddia edilen Mehmet Keskin, olaydan sonra yakalanıp tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar hakkında 'Azmettirme, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından iddianame hazırladı. Savcı, sanıkların müebbet ve 50'şer yıl hapis cezaları ile cezalandırılmalarını talep etti.

Sarkıntılık nedeniyle saldırmışlar

İddianamede, saldırının sanık Mehmet Keskin'in Mete Dönmez'i azmettirmesiyle gerçekleştirildiği belirtildi. Mehmet Keskin'in bir eğlence mekanında kız arkadaşına olayda yaralanan Musa Denizhan'ın sarkıntılık yaptığı iddiasıyla taraflar arasında husumet oluştuğu vurgulandı. Olay tarihinde Denizhan'ın, arkadaşı Oğuzhan Doğan ile gittikleri restoranda fotoğraf çekip sosyal medyada paylaştığı, şüpheli Mehmet Keskin'in de bu durumu gördüğü, fotoğraftaki Musa Denizhan'ın resmini daire içine alıp bir suretini Mete Dönmez'e gönderdiği, "Bunun ayağına sık" dediği ifade edilen iddianamede, Mete Dönmez’in yanına arkadaşı İbrahim Demir Yarıkkaya'yı da alarak motosikletle restorana gittikleri, motosiklet üzerinden Musa Denizhan'ın oturduğu masaya doğru uzaktan 4-5 el ateş edip kaçtıkları kaydedildi.

WhatsApp üzerinden yapılan yazışmalar ve ses kayıtlarında da Mete Dönmez'in "Ayağına mı artık kafasına mı bilmiyorum" dediği, Mehmet Keskin'in de "Ayağına bak bir tane kesin, arkadan yaklaş dikkatli ol, aşırı derecede dikkatli ol adamın üzerinde silah var, ayağına sık hızlı şekilde olay yerinden uzaklaş arkandan sıkabilir" şeklinde ses kaydı gönderdiği, Mete Dönmez'in de cevaben "Tamam reis" diye yazdığının görüldüğü kaydedildi.

Saldırıda yaralanan Musa Denizhan, ifadesinde, arkadaşı Oğuzhan ile restoranda oturduklarını, bulunduğu yerde fotoğraf çekip durum paylaştıklarını, bir süre sonra da motosiklet üzerinde yüzleri kapalı 2 kişinin gelerek ateş ettiğini söyledi.

"Beni dövdüler"

Saldırıda silahı kullanan sanık Mete Dönmez ise savunmasında suçlamayı kabul etti. Bu kişilerle herhangi bir husumetinin olmadığını belirterek, "Daha önce restoranda yemek yedim. 1000 lira hesap geldi, 500 lira ödedim. Parayı eksik verdiğim için beni dövdüler. Zoruma gittiği için mekana ateş edip kaçmak istemiştim" dedi.

"Ayağına sık dedim"

Olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Mehmet Keskin de savunmasında, olaydan 4-5 ay önce bir gece kulübünde kız arkadaşı ile bulundukları sırada, Musa Denizhan'ın arkadaşına sarkıntılık yaptığını bu sebeple aralarında husumet olduğunu belirtti. Keskin, "Musa'nın arkadaşları ile bulunduğu restorandan durumu paylaşması üzerine ekran fotosu alıp Musa'yı işaretleyerek fotoğrafı arkadaşım Mete'ye gönderdim, "Bunun ayağına sık" dedim. Olay yerinde ölen ve yaralanan diğer şahısla ilgim yoktur" dedi.

Olayla ilgili, 3 tutuklu sanık ileriki günlerde yargılanmaya başlayacak. (DHA)