Gündem

Roboski katliamında kardeşi ve yakınlarını kaybeden HDP’li Encü: Kılıçdaroğlu’nun ziyareti helalleşme ve hesaplaşma için olumlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın 2011'de 34 kişinin öldürüldüğü Roboski'ye ziyarette bulunacak

03 Ağustos 2022 18:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Aralık 2011’de savaş uçakları tarafından 34 kişinin bombalanarak katledildiği Roboski’yi ziyaret edecek. Bombardımanda kardeşi ve yakınlarını kaybeden HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştireceği ziyaretle ilgili “helalleşme ve hesaplaşma için olumlu” açıklamasını yaptı.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini Medyascope’dan Ferit Aslan’a değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini olumlu çok olumlu bulduğunu söyleyen Encü, CHP liderinin daha önce helalleşme kapsamında da Roboski’yi gündeme getirdiğini hatırlattı.

Bombardımanda kardeşi Serhat ve yakınlarını kaybeden Encü, “Biz o zaman yüzleşme ve hesaplaşma olmadan helalleşme olmayacağını söylemiştik. İktidara aday bir liderin bu dönemde bu kapsamında Roboski’yi ziyaret etmesi ve ailelerin taleplerini birinci elden dinlemesi ve onlarla görüşmesi olumlu buluyoruz. Roboski’nin yeniden gündeme getirilmesi açısından da olumlu bir ziyaret diye düşünüyoruz” dedi.

28 Aralık 2011 gecesi, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda 34 kişi hayatını kaybetmişti.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu yarın Roboski'ye gidecek

TIKLAYIN - Roboski: 10. yıl dönümünde 10 soruda “karanlık dehlizlerde kaybolan” katliam