Dünya

Rus kamu yayıncısının genel yayın yönetmeninin "Batı'ya mesaj için kendi topraklarımızda nükleer bomba patlatalım" önerisi tepki çekti

05 Ekim 2023 15:41

T24 Dış Haberler

Rusya kamu yayıncısı Russia Today'in Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan'ın "Batı'ya mesaj vermek için" Rusya toprakları içinde bulunan Sibirya'ya nükleer bomba atılması önerisi tepki çekti. 

Simonyan, insanların etkilenmeyeceğini söyleyerek, "Kendi topraklarımızda, Sibirya'da bir yerde termonükleer bomba patlatmalıyız" dedi. Simonyan, "Olacak olan tüm elektronik cihazlar ve uyduların bozulmasıdır" diye devam etti.

Rusya parlamentosunun alt kanadında Altay Cumhuriyeti'ni temsil eden Komünist Parti üyesi Maria Prusakova, Simonyan'ın ifadelerinin Sibiryalılara "derin bir hakaret" olduğunu söyledi ve gazetecinin özür dilemesini talep etti. 

Sibirya'nın en büyük kenti Novosibirsk'in Belediye Başkanı Anatoli Lokot da termonükleer bir patlamanın "binlerce yıl sürebilecek" sonuçları olacağını ifade etti. 

Lokot, "Termonükleer patlama hakkında iyi hiçbir şey yoktur" dedi.

Kremlin, Simonyan ile arasında mesafe koyarak, RT GYY'nin ifadelerinin resmi görüşleri olmadığını ve Rusya'nın nükleer testler konusundaki moratoryumdan vazgeçmediğini belirtti.

Moskova Şehir Duması Üyesi Nikolay Korolev, Rusya İçişleri Bakanlığı ve Soruşturma Komitesi'nin Simonyan'ın sözleri hakkında soruşturma başlatmasını talep etti.