Spor

Rusya'da tutuklanan ABD'li basketbolcu Brittney Griner, Biden'dan yardım istedi

05 Temmuz 2022 19:26

Rusya'da gözaltına alınan ABD'li basketbol yıldızı Brittney Griner, ABD Başkanı Joe Biden'a cezaevinden gönderdiği mektupta, "Sonsuza kadar burada kalmaktan çok korkuyorum, lütfen eve dönmemizi sağlamak için elinizden geleni yapın" dedi. 
 
BBC'de yer alan habere göre; Brittney Griner'ın, ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdiği mektupta; "Burada, bir Rus hapishanesinde; eşimin, ailemin, arkadaşlarımın, olimpiyat formalarımın veya herhangi bir başarımın koruması olmadan ve düşüncelerimle baş başa otururken, sonsuza kadar burada olacağımdan korkuyorum. Eşimi, ailemi, takım arkadaşlarımı özlüyorum. Şu anda onların acı çektiğini bilmek beni öldürüyor. Eve dönmem için yapabileceğiniz her şey için minnettarım" ifadelerini kullandığı belirtildi. 
 
Yazdığı mektupta; Vietnam Savaşı'nda gazi olan babasına değindiği ve ABD'nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nü ailesiyle birlikte kutlayamaması nedeniyle üzüntü duyduğu aktarılan Griner'ın, "Bu günü genelde nasıl kutladığımı düşünmek canımı yakıyor. Çünkü özgürlük, bu yıl benim için tamamen farklı bir şey ifade ediyor" dediği kaydedildi. 
 
Hükümet yetkilileri, Brittney Griner'dan mektup aldıklarını doğrularken, mektubun bir kısmının gizli tutulduğu da belirtildi. 
 
Ulusal Güvenlik Konseyi'nden bir sözcü, pazartesi günü yaptığı açıklamada; "Başkan Biden, Brittney Griner dahil olmak üzere yurt dışında rehin tutulan veya haksız yere gözaltına alınan tüm ABD vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiği konusunda net" demişti. 
 
Ayrıca ABD'li yetkililer; Griner'ın, ABD'ye dönebilmesi için 'mümkün olan her yolu kullanarak yoğun bir şekilde' çalıştıklarını da yinelediler. 
 

Ne Olmuştu? 

Üç kez WNBA ligi şampiyonu olan ve yedi kez All-Star'a katılan Griner, şubat ayında Moskova yakınlarındaki havaalanında, 'yasa dışı esrar bulundurduğu' gerekçesiyle Rusya Federal Gümrük Servisi tarafından gözaltına alınmıştı.