Dünya

Rusya'nın ABD Büyükelçisi: ABD, Ukrayna'ya tedarik edilen silahlar üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanıyor

Antonov, “Mevcut yönetim bir elini uzatıp diğer eliyle arkasından hançer tutan biri gibi davranıyor” dedi

23 Ağustos 2024 12:08

T24 Dış Haberler

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antono, ABD'nin bir noktada Ukrayna'ya tedarik edilen silahların kullanımı üzerindeki tüm kısıtlamaları kaldıracağına inandığını söyledi. 

Antonov, “Mevcut yönetim bir elini uzatıp diğer eliyle arkasından hançer tutan biri gibi davranıyor” dedi ve Washginton'ın Kiev'in Rus topraklarının derinliklerine saldırmak için ABD silahlarını kullanmasına izin verilmeyeceği yönündeki son yorumlarını ‘kışkırtma’ olarak nitelendirdi.

Büyükelçi, "Esasen, üzerinde fazla düşünmeden, belirli bir noktada mevcut tüm kısıtlamaları kaldırmaya yönelik (bir karar için) zemin hazırlıyorlar" dedi. 

ABD, 2022'den bu yana Ukrayna'ya 50 milyar dolardan fazla askeri yardımda bulundu ancak silahlarının kullanımını Ukrayna toprakları ve karşı ateş, savunma amaçlı sınır ötesi operasyonlarla sınırladı.

Antonov, ABD ile ciddi bir diyaloğun ancak Ukrayna'yı desteklemeyi ve Moskova'ya karşı yaptırımlar uygulamayı da içeren Rusya'ya yönelik “düşmanca” politikasına son vermesi halinde mümkün olacağını söyledi.

Antonov ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında önümüzdeki ay yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında bir görüşme yapılmasının pek olası görünmediğini söyledi.